THE SUPER MARIO BROS. MOVIE(討論區,4月5日開畫,劇透)

741 回覆
27 Like 4 Dislike
我洗鬼google 咩
本身就係日本
日本由其係本土動漫既特典邊會剩係出一彈呀
鬼滅都7彈起啦
根本唔會有人剩係追一開始個特典,而係追哂咁多彈特典
https://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1681241749.A.8C0.html
佢地又唔係咁睇,話算跳得少
不過都係等埋日韓先計總票房
你係日本就一定係你啱?好撚威喎

唔肯google自己又唔知
日本一開頭係得一張卡仔
呢張香港都有送
日本第二彈先得張flyer size poster
第三彈都仲係得貼紙
香港第二週已經送A3 size poster
香港紀念票仲有埋T shirt
日本係張掛布/膠架

六七八彈又點係就係多種類
你要睇六七八次先有
而且香港都係每週送唔同野仲送得豪過日本
我上面一早講左日本不嬲會跟好多彈特典
唔係我係日本一定啱,係我係日本 了解既日本戲院文化就一定多過你,
我係google 都係google 下香港送咩野先啦
不過有樣野唔洗google 都知
香港派特典要搶,有啲仲要登記,有啲要係會員,遲一日睇都可能無哂 ,豪?咁係咪人人有份?

我就唔知香港紀念票幾錢,但日本所有入場特典都係唔洗另外加錢既 (你有買ムビチケ就再平啲)
但香港送個張乜撚優先場海報就要英皇200分token 先比抽 都幾好笑

香港都係每週送唔同野,咁你咪又係一樣要睇咁多次,唔明同日本出 n 彈有咩衝突

重點係 日本特典真係唔洗你搞咁多野,全國再偏遠啲既戲院都有得拎
唔係一定啱你就google下先啦
一句我住日本駛咩google原來係唔知既

slam dunk香港特典都唔駛俾錢,入場就有唔駛登記
你講個啲係另外再送
雖然香港特典係先到先得,日本特典又咪派完就冇

香港紀念票咪同日本紀念票一樣要錢買
香港三百幾送Tee
日本五千幾円得塊掛布
你話邊個豪啲?

你要覆我就拎fact黎覆
拎「我住係日本熟過你」黎拗係冇point
先到先得係無錯,但日本特典絕對唔會一日派完第二日就無哂先,而係講緊你遲成個星期先入場先會無,同埋張特典真係好多人要的話係會加印,香港呢 ,Mario 有人首映個日個file 下晝已經無得拎

我同你講既係fact,亦都apply 係唔止一套電影到,套戲係日本愈紅,佢就會出得愈多特典,top gun 去到上兩個月都仲有特典派

你剩係拎籃球黎打飛機有咩用? 而家係咪仲派緊?因為日本係仲派緊。真係關公司事既香港咒迴出左幾多特典?係咪又有三百幾蚊衫派?巴打係羚邦打手

唔係google 出就係fact,個fact 係大把香港台灣人高價收緊日本slam dunk 日本啲cheap cheap 貼紙特典,但有幾多外國人收緊香港啲slam dunk 啲豪華特典?
你扯埋其他戲黎講做乜

我第一個回覆係話
「睇發行商爽唔爽手
slam dunk香港啲特典仲正過日本」

你要拗拎返slam dunk黎講
用其他戲黎駁slam dunk 完全唔關事

我原意係話有啲發行商爽手都會送得多過日本
係你自己死都要拗日本一定派得多過香港唔會有例外

至於你話收購特典
メルカリ夠有人買香港slam dunk特典
你又唔講?
Slam Dunk 最正既特典係韓國 (唔洗錢)
香港特典係照搬日本咁濟,同意主辦今次係做得好,但唔覺有咩好吹奏,日本最正既係戲院已經有極大量特典以外既週邊可以搶購,一樣係第一日就無哂,MARIO 都應該會係咁,但香港戲院無籃球週邊買

利申:特登飛日本睇
唔係想吹奏
只係想講唔一定係日本特典好過香港
moko 有imax 英文
一樣既野有咩好唔好過
照跟咁濟喎,你話好似韓國咁自己出膠出STAND 就真係好過
唔係完全一樣
日本 - AR卡 >postcard > A5 poster > 貼紙 > postcard >folder+頭三彈特典
前賣特典 - 膠stand / 掛布 + 特別飛

香港 - AR卡 > A3大海報 >A5 poster > 貼紙 > A3透明海報+5張卡
包場特典 - 橫幅
優先場 - Tee + 獨立編號特別飛
所以我咪話關發行商咩事,咒迴 露營咪又係同一間
メルカリ 泡菜特典就有,仲好多同一啲都唔平
你指香港送得多過日本 都係講緊貴過人既紀念場件衫豪過日本紀念場塊布/膠 ,不過日本又真係好少見週邊送衫既,因為一啲都唔吸引
不過如果呢類比錢買既紀念品係叫送既
咁要比舊錢係戲院買既slam dunk 週邊,我諗日本應該唔止贏香港少少
發行商話事送咩點會唔關事
你舉其他戲既例子只係證明到同一發行商都可能對唔同戲有唔同既宣傳手法
而且你上面都唔係話唔關發行商事你係話日本一定會好啲因為日本特典文化,你住日本你最清楚
你拉埋韓國黎講就更加證明左唔一定係日本特典會好啲

你扯埋啲週邊黎講係off topic
個應援橫幅唔係日本出先架咩
同埋黎緊好似仲會出特典,如果香港唔出的話我就要揾人係日本買
同埋最緊要都係佢地本身仲有好多週邊可以買
你夠拉紀念場紀念品當係特典黎講

我只係話メルカリ有泡菜特典,仲好貴添
我無話過佢好過日本特典,9唔撚答8

メルカリ香港特典係張年曆卡
屌 我睇撚左啲乜野
咁計泡菜特典又真係好過香港特典喎
日本冇
講開週邊台灣同韓國啲週邊仲正
你唔係講個大聲公咩
香港個款好醜樣喎,仲要寫中文
優先場同包場特典咪又係入場送既特典
香港發行商肯搞,日本唔肯搞就唔比較得?
點都好過你拎俾錢買既週邊黎比啦

我唔係話你講過泡菜特典好過日本
我意思係連日本仔都要炒價買泡菜特典證明唔一定係日本特典好過其他國家
理解唔到?

香港年歷卡你講起就啱呢張唔駛錢唔駛買飛入場都拎到
日本連flyer都唔印黎派
咩大聲公?唔知添
唔係呢個
咁樣的
咁會唔會有埋之後張貼紙
同埋香港啲場真係好拿少
香港人少無計
希望發行商繼續手爽
不過都水尾有啲難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞