THE SUPER MARIO BROS. MOVIE(討論區,4月5日開畫,劇透)

741 回覆
27 Like 4 Dislike
破炭仔冇可能
但破叮噹話咁易啦
日本仔最撚中意任天堂
第一次mario動畫, 你方班大人同小朋友唔會衝哂入場咩
你個卡通片排行榜無frozen 1,2既
無既直接睇歷代票房啦

講真叮噹唔係唔勁
但論IP
其實MARIO係勁好多
唔小心睇成日本本土卡通片,所以冇迪士尼份
日本太多傳統式2d Ip 動漫大作
轉cg 根本極大風險,就算係最新個套龍珠同籃球加左半cg 都係需要時間適應

但唔代表日本觀眾唔受cg 作品,由其大家已經習慣左Mario 係cg
香港票房2000萬港幣
有d適合3d ,攪笑合家歡都係3d好
新海誠個d 3d真係睇黎把,就係要睇佢d手繪
好睇,滿滿的mario元素
中後段開始動作畫面無停過
最後大戰都幾好,兄弟合作
初步計算禮拜一北美 $16M
上畫6日total $220M
KO Ant Man 3 $212.7M
暫時係本年度北美票房No.1
睇完 覺得好正
公主不計童年,好像是換了5個裝扮。

常規裝、火裝、電單車裝、結婚裝、冰裝。
中文配得好抵死喎,dk串mario話佢老豆講得啱
唱碧姬過癮好多
睇咗英文版,諗住二刷睇埋粵語版
有冇巴打講下MX4D版既感想
主題公園feel,尤其係孖車嗰場,記住睇埋3D
香港啲特典
4D無包埋3D效果咩?
香港有送算係咁
日本睇戲跟特典 個文化有幾十年好難比
同埋個邊啲狂迷真係會為左特典入好多次戲院
有啲戲院寫明只有4DX,你要搵啲寫3D 4DX/MX4D先有埋3D
唔記得左問,歐美邊度睇後勁不繼
睇發行商爽唔爽手
slam dunk香港啲特典仲正過日本
咪玩啦
Slam dunk 入場特典 日本準備出緊第7彈啦
你自己google下一開始日本啲特典係乜先講
https://www.boxofficepro.com/weekend-box-office-super-mario-bros-movie/

On a daily basis, Mario has tentatively earned the:

#11 Wednesday of all time ($31.7M)
#9 Thursday of all time ($26.5M)
#40 Friday of all time ($55.0M estimate)
#16 Saturday of all time ($56.8M estimate)
#41 Sunday of all time ($34.6M estimate)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞