THE SUPER MARIO BROS. MOVIE(討論區,4月5日開畫,劇透)

741 回覆
27 Like 4 Dislike
片尾credit好似睇到Bowser幾首歌佢有份寫
你老味…入場前見到個評分但又唔想睇太詳細嚇到死…睇完個腦完全理解唔到點解咁低分,上網睇返先知“專業影評人”有幾L on9……80後入場睇覺得正到傻……雖然同意節奏可以慢返小小(我好想佢用多啲時間俾我睇多啲個世界),但整體真係最完美game改編電影,個最完美係因為一邊睇一邊有返第一次玩Mario果種感覺,我老婆超少打機,但細個有玩Gameboy 已經話睇到覺得好似自己細個過極都過唔到關果種feel,真機迷更加有種感動到想喊嘅感覺,望住隻8bit Mario 變到依加咁喺大銀幕做返喺game入面做嘅野真係正到起雞皮一睇完已經想二刷
之前外國嗰邊d人唔滿意換走左game個配音,轉左chris prat.唔知關唔關事
我睇預告都覺得佢配Mario 麻麻地,但睇完又覺得佢真心配得唔差,反而Donkey Kong 真係配到無靈魂咁
好睇
一定算, 裡面厡本夢工場既敵角都計入埋瑪利奧既世界既角色
要10蚊
就快hollywood所有大studios動畫都搵chris pratt配
下年加菲貓動畫版又有佢
隻藍龜勁𠹌敬業
如果luigi嗰邊再多少少劇情就好 本身以為佢俾人捉咗會諗方法自救
Sor quote錯
嘈撚到仆街勁多野講
有少少畫面,真係做到女權咁
但本身人設佢都係有實力
個粵語配音唱得幾好聽 但個劇本特登叫佢唱到唔啱音咁 好撚正
彩蛋如果yoshi用粵語讀耀西 都好銀耳feel
睇完,好正,估唔到可以將peach刻畫得咁討好,成個故仔去得極快又保留咗續集嘅空間,幾唔錯
呢集勁好玩,可以拎住啲怪掟出去
佢算最多成長嗰個
由等人救去到最尾夠勇氣救番Mario

套野真係冇乜角色成長
用最多時間講Mario同佢老豆條線
但係佢個故事就只係講 唔好放棄繼續堅持做自己
片尾credit有特別鳴謝前社長岩田聰
頂佢MX4D 又無2D
唔想睇3D
呢集係夾硬用第隻game改做mario角色
90分鐘唔夠喉!仲以為最後可否打下成堡
怕羞鬼都出得太少!又冇巨型石(責落嚟個隻野)

唔知續集仲有乜可以玩?
Yoshi Waluigi Wario Browser Jr. Rosalina Daisy?
話說mario唔鍾意食蘑菇呢個設定都幾頂癮
歐美班所謂影評人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞