THE SUPER MARIO BROS. MOVIE(討論區,4月5日開畫,劇透)

741 回覆
27 Like 4 Dislike
配得唔好同我用緊有咩關係
其實game入面已經好有主見,奧德賽個結局都自己走左去旅行,唔係下下有啲女性自主嘅元素就好似一定係迎合女權嘅,依套有另一個形象睇下都幾好呀,甚至我覺得成套戲最討好就係公主
不如你講下差係邊?
事實我覺得配得幾好喎,好傳神,啲對白譯得幾好,庫巴唱歌果段直頭好想搵返廣東話版段聽
好睇
佢覺得好傳神我唔覺喎
讀稿feel
再加上mario一直都係講英文
講中文完全唔係嗰回事

粵語垃撚圾唔係講緊粵語垃撚圾呀
講緊粵語版呀
你句野同啲人講憎中國你又用中文一樣
其實卡通片有原聲定唔原聲嘅咩?
本身創造個人物出嚟配乜嘢聲都得
只係睇你乜嘢語言聽得順耳
睇咗2D 4DX好正
有冇玩過mario
其實已經好幾集係主要可控角色,痾得屎比人求婚又西鳩兩個主角面,nds有佢做主角救mario既game,大亂鬥又女戰神咁款
梗係有啦
但打機還打機
就算日文版都有日本配音啦
不過我由紅白機年代玩到nds都冇配音
之後嗰啲系列都冇乜點玩了
一拳超人 elsa都有致敬
咁佢係base on 隻game咁原聲係英文有咩問題
如果真係打機還打機咁點解還原藍龜呀 踩龜會變龜殼 依啲game嘅元素要比人讚
廣東話唱得好聽啲
泰臣 麥沛東
庫巴廣東話係邊個配
睇左3D 4DX版
都幾3D 喎~~

同埋4DX真係好正,全程好似自己玩緊MARIO GAME咁
我果場有杯有FILE送

幾時話自己有見地
人地問睇咩我咪話睇英文
姐係我覺得粵語版垃撚圾又唔得嘅

單純針對粵語垃撚圾咁你又用
但又好笑在你用緊垃圾語言
自己睇下自己講咩啦
基本上做得可控角色既mario game入面,一定會加返d優點畀佢,令個角色更得人鍾意,應該冇人會想用個淨係等人救既陀衰家.就算係庫巴有時都寫佢有個仔,佢係好爸爸,對下屬好,同mario係亦敵亦友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞