好青年荼毒室鹽叔扮單身偷食出軌—時間點總覽

633 回覆
478 Like 46 Dislike
同意呀!我係認同鹽叔閪㗎,只係想指出上面位c兄將鹽叔既惡行附加埋係其他人身上就唔啱。

而且我覺得係咪要公開感情狀態先正確呢?只可以話你既建議係其中一個可行既避嫌既方法,但唔係必要。必要既係當有人接近就應該表明感情狀況,而唔係隻字不提甚至欺騙對方等人以為你係單身。

例如私底下認識時,有意無意提起屋企人/自己另一半畀對方知。如果有咁做都唔一定要係公開場合同大眾交代自己既感情狀況,哩d其實都屬於個人私隱,冇話一做咗公眾人物就要咩都畀哂人知
特登唔公開㗎嘛
唔係邊有得偷食?

唔洗講咁多乜嘢precaution嘅,根本就係睇個人嘅道德標準有幾高
鹽縮偷食已經有前科(根據先前其他巴絲打嘅討論),證明鹽縮自己本來就唔覺得偷食有咩問題。佢對偷食依個行為冇道德批判。咁一個咁嘅人,就算做足precaution一樣照可以畀佢偷到食嘅啫

仲有佢身邊班成員,好多片都顯示佢哋係知情嘅,但就繼續縱容鹽縮依啲咁嘅不道德行為。事後仲出篇聲明話自己唔知情,真係唔好當公眾白痴先得㗎
成個團隊都係烏合之眾,乜precaution都冇用啦
如果對工作上嘅同事都唔講自己已婚呢?
如果冇課金 冇食女,呢啲冇名冇姓嘅傳聞證供係無人會理會,因為TDS 都冇著數攞過,邊有閒情食A食B跟本冇人實體參加

但當課金後,有實體活動,情況完全變質

而家人地用呢啲傳聞證供黎屈TDS,你地都百詞莫辯
呢個類比係錯嘅

正確嘅類比係呢個:

隱瞞自己嘅婚姻狀況,搞公司啲客
其實真係唔洗特登講㗎,戴返隻結婚戒指就得㗎啦
同事見到就知乜事,唔會亂嚟㗎啦
而唔係好似鹽縮咁初初做節目時就戴,做做下就除咗唔戴囉
唔係類比,係事實
你意思係TDS 其他同事唔知鹽叔已婚,唔該講清楚啲
一開係FB 出文係好青蔥嘅,好pure 好true
我真心完全非常同意,不過係一開始咋,唔知幾時慢慢開始變到失控,變成而家連解釋吓下面呢張圖都有困難,語意不清,還說自己係讀哲學

差不多課二萬元一年嘅會員係上緊咩course 咩內容,有冇大綱睇吓
唔係TDS,佢仲有教書㗎嘛
我係想問上面巴打,對公眾唔講就可以話個人私生活。
但如果普通打份工嘅同事,未紅嗰陣已經冇公開又可以咩原因呢。因為巴打話私底下講下就唔同嘛,我就係想問如果佢連私底下都冇講呢。
exactly 點會唔知自己同事嘅婚姻狀況,除非係好樣衰啫

講話唔知邊個同事婚姻狀况?講呢句嘅同事極大機率係講大話
關課金同實體活動咩事
免費嘅virtual嘢就食唔到咩
自己去patreon睇啦弱智
連聲明都係講"家人"唔係講"太太"
對同事都收埋晒先係言行一致。
食女係點定義先?裡面包含咗好多欺唔欺騙既成份,唔係咁容易分開所謂「食女」、「食女室友」同「欺騙」。

鹽叔有冇欺騙女室友?

> 有,所以罪大惡極。「女室友」身分其實冇咩特別,難道佢呃第二女仔就唔係罪大惡極?

> 舉例係冇,即是女室友知悉鹽叔有家室,但都照一齊,即是2個狗男女搞埋一齊,兩個都賤格。哩個情況,鹽叔食既係咪女室友又有咩分別?難道佢同第二個女仔夾埋呃佢老婆仔女就唔係罪大惡極?

咁所以係咪「食女」/「食女室友」其實係建基鹽叔有冇欺騙個女仔同老婆仔女。假設佢地三方都知情並有共識,「食唔食女/女室友」又有咩關係?

另外,咩係「其他TDS 核心成員都有食」?都係要等你回應到我第一句個問題先有得討論。如果你係指d核心成員當自己皇帝咁晚晚點燈,當女室友係花名冊咁每晚屌唔同女室友,鍾意就溝嚟屌2嘢,咁你應該搞錯咗好多嘢。

回應你話TDS衰既兩個位:

1. 理解唔到。即是話荼毒室有開patreon所以衰?睇唔到「咩質素既人可以課金」同「鹽叔出軌」有咩關係。我嘗試依你講既嘢順住落,即是假設會員全部質素世一高,鹽叔出軌就唔係衰?你應該唔係咁既意思啦,恕我真係get唔到你想指出咩point。

2. Speed dating 氣氛? 其實係咪討論緊鹽叔個人失德=其他12個人都一齊失德?上course可以點speed dating?照你咁講,我報任何興趣班或進修或報跑渣馬都=我為物色有錢人個喎。咁不如全世界都唔好開班教學?哩d 嘢其實你話去教會/ join大媽廣場舞都可以呀姨我不想努力㗎。而且唔明點解要同你討論哩個point,同鹽叔出軌有咩關係??

再講你個騎呢既柔道班例子。你作為「冇被教練食既女同學」,如果你上堂既時候擺明被隔開,或者要你獨立上少半個鐘,因為教練想私心益「被教練食咗既女同學」,咁你可以大聲屌點解咁唔公平。哩個係教學不公。但如果教練上堂時都畀各位學員得到同樣既教學,甚至你好學,教練都有問必答,請問哩個係一個咩例子嚟?wltf,你既結論係指證「鹽叔個人失德=其他12個人都一齊失德」?都唔知你講緊乜

最後你所講既嘢係:所有思想推廣同教育都要免費。哩個我已經唔需要同你討論,你鍾意自己同其他人拗啦。

總括而言,我一直都講緊鹽叔個人失德不等於其他12個人都一齊失德,唔應該屌屌吓鹽叔,屌成成個荼毒室都鳩痕。你想轉話題、你想開新topic屌荼毒室既不是,都可以,但唔好咁混亂回應我。因為我個回應唔係講哩樣。況且,你嘗試屌荼毒室既種種point都好鳩
至高之愛即係?
可以同鹽叔做愛
唔好加個哋字。
正視聽:淫亂橫行既係鹽叔。
一碌鳩痕唔等如另外果12碌鳩都痕。
正如一個連登仔係白卡,唔等如你哩個連登仔都係白卡。
咁至高之愛係咩?
冇得咁講 日本個作家冇手冇腳咪又係食女無數
啱呀,嗰陣課金我已經話佢地變咗質,班連登仔係要駁我宜家現眼報啦。

課金唔係問題,嗰陣社運尾聲,俾d咁既topic「避世」要人課金就好撚有問題
哈哈,正爆

我覺得 joker 好正

睇住佢地硬撐,掙扎,睇出一種無力嘅美出黎
人哋啲營養落晒碌鳩度
收錢嘅人就係跟住利益思考嘅人

當利益轉移,佢地嘅思考就轉移

反而我地冇轉移,就係睇住佢地俾人綁住呻吟

我地就當係金魚缸睇魚咁睇

你可以當我變態,但我嘅目的純粹,你地TDS 目的唔純粹
即係試當真個???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞