好青年荼毒室鹽叔扮單身偷食出軌—時間點總覽

633 回覆
478 Like 46 Dislike
分唔到你曲定直
嘩屌出大絕?? 開放式關係都拎埋出黎, 咁鹽叔唔洗道歉啦

我其實想睇鹽叔理直氣壯咁分析自己偷食嘅行為
屌 邊個咁爆
如果知道都仲咁frd 佢都唔荒好人
Lilian睇路
講多d
有冇source
哲學有蝦條
以後唔想見到條仆街
仲一直以為佢份人好正直
佢轉數同把口咁撚勁 食到都唔出奇
如果鹽叔真係有帶過女仔出席活動
如果係作為其他人,當場打個招呼就各自開始個event啦,真係留係度一日跟住你同你吹水咩,係咪真係會咁癲特登搵時間同個女仔講「你知唔知鹽叔結咗婚呀,咪痴埋去呀!」

以已有資料,受害女室友係唔識其他人,鹽叔根本有心唔畀人知,呃哂幾邊人。

再者,鹽叔識咁多人,點知企佢隔離個人係咩人定係佢自己d朋友?而家又唔係係你面前又拖又攬又錫,鬼知佢哋咩關係。鹽叔要呃既話,呃埋其他人話哩個係佢個frd咁樣一句有幾難?

你咁講真係唔太現實喎,畀著我,我都唔會無啦啦對自己個frd既異性朋友,第一次見面打個招呼就同人講「我個朋友有拍拖呀」咁啦!你當人地係咩 自己代入諗吓都知好唔practical,不過你而家花生mode,一定係咁諗嘢既。
所以渾水就醒,開宗明義自己唔係道德聖人,試過夜夜笙歌,再撐返鹽叔,借力屌荼毒室偽善
我睇咗荼毒室幾年,我唔會原諒鹽叔,但會繼續支持受連累既其他太保。

亦都唔洗部份室友衝出黎柒係度護主
真係好撚柒,出少句聲當幫忙
而家擺到明係鹽叔錯,仲講咩?
你講緊既係依個受害人 但我唔係講緊佢
同埋你assume左d女同佢d朋友見得一次半次同埋鹽叔d fd唔知佢地兩個既關係
人地有做講師有出書有做哲普talk
slasher都俾你講到不務正業
Source: Trust me bro
?姐係你知鹽叔以前帶過好多女出嚟,d女同其他人全部都玩得好埋,然後個個都知d女同鹽叔一定有男女關係,然後其他人熟到有哂contact咁通知d女?

如果你認為我今次講緊哩個case都尚算有理,咁點解你會認為鹽叔以前唔會隱瞞d 兄弟,係到今次哩單嘢先呃埋d兄弟?

講真,如果鹽叔不嬲都畀d兄弟知佢d 套路,今次d 兄弟應該一如以往咁會認識個女室友,然後12個夾計幫鹽叔一腳踏兩船

諗吓都知12個腦,點可能12個都咁一致贊同再幫鹽叔夾計啦。你係鹽叔都唔會冒哩個風險祈求全部12個人都認同你,尤其係白水,佢最似唔接受到哩d嘢既人,鹽叔有咩把握可以說服得哂咁多唔同人。

我覺得最講得通既係佢連12個兄弟都隱瞞,多一個人知不如少一個人知。廢事要被d兄弟煩、聽佢哋講耶穌。
冇證冇據就收皮啦
我自己還好啦,唔係好覺得有趣,可能係荼毒室句「會員專屬DC討論社群」形容得太模糊,然後個discord group自行演化啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞