港人定居申請台灣「保留觀察一年」達2000人 台灣指外媒中文網進行認知作戰造成港人對台灣的誤解 並指假投資當然要嚴格把關

535 回覆
25 Like 166 Dislike
鞭鳩你屍就係斷章取義 模糊焦點
港蝗話台灣妒忌香港醫護喎
趙少康用Facebook
請救台灣將蕭生同沈國師送返香港
港蝗教精香港人話國民黨俾香港人台灣身份證,所以要支持國民黨
LMAO
你地發大茶葉佬單野喪屌台灣嗰陣又唔見你地chok撚晒樣咁話唔可以用一單case apply曬所有人到

而家炒撚晒車喇,呢單野就唔撚再提得,提親就係斷章取義 模糊焦點
2020年 我唔識杜門膠信同你 我之前見你地咁落力屌台灣同民進黨 你地從無講過原來你地係申謂「投資移民」失敗
台灣咁衰 民進黨咁衰 但你地又想移民去喎 到人地拒絕你地時 就係衰人 而家有人踼爆 終於明哂 難怪咁落力屌台灣 原來係通支內奸五毛申請衰咗 終於明白哂
笑撚咗,柒撚到左閃右避咁
炒起單野又係你地,而家反噬喊苦喊忽又係你地

九不得晨早apply左落中國人度,而家台灣人唔係你地之前講到針對香港人放過中國人,而係打算跟隨國際潮流當香港人係中國人。

https://www.rootlaw.com.tw/LawArticle.aspx?LawID=A040040111049600-1000629
好多人無捉到 但捉到你 咁只係個d人好彩而你唔好彩

自己想出古惑在先 人地執正嚟做 你地仲反咬人地 死雞撐飯蓋 似乎係你地

至少我無好似你地咁申請過去台灣
咁衰嘅地方 你地咪一樣咁響往 仆住申請去
咁人地唔係有權去改?有權唔批?唔順你意就係佢錯?
之後咪日日屌台灣點衰 民進黨點賤 見到啦
你呢啲就真係正宗小學雞想寸柒柒但又心虛嗰種

台灣岀九不得,就苦大仇深咁心諗仲捉你唔到,即刻又呼朋喚友屌一輪台灣,又話食人血饅頭,又話同共產黨冇分別。
台灣收返九不得,你條撚屌就如獲至寶咁做咩又唔實行嘻嘻,台灣正廢柴。
無論咩情景都係你贏台灣輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞