港人定居申請台灣「保留觀察一年」達2000人 台灣指外媒中文網進行認知作戰造成港人對台灣的誤解 並指假投資當然要嚴格把關

535 回覆
25 Like 166 Dislike
見到 三個戶口一齊回歸
喂,搞清楚先,人地踢唔踢走已經成功移民嗰班「投資者」,同ban唔ban你冇關係。
移民從來唔係一場有來有往嘅遊戲,而係政府單方面宣布規則,申請人要無條件跟隨。
同葡萄牙新加坡改投資移民政策一樣,亦都同加拿大突然唔批英國野雞畢業生一樣
咪就係網上嗰啲咩台灣食咗香港人血饅頭,但又唔岀救生艇政策真係仆街。無辜嘅香港人因為做過美心以及同共產黨有聯繫做假數唔跟proposal做生意所以被ban,真係慘,又比民進黨迫害,同共產黨冇分別
你今晚同樓上果個都係通宵更
都明嘅你哋賺嘅係台幣 係要努力啲

原來個件叫杜門膠信嘅日日咁落力屌台灣 係有背後呢個故事嘅
肯定係英美外部勢力破壞台灣國家安全
咪就係
俾個個價嚟呀
咪撚玩人
嗰期你地開咗幾個多茶葉佬post?
如果唔係我搵返份文件岀黎發現原來佢同共產黨有路,你地loop到今日啦

風向又係你地帶岀黎,而家炒車比人提起又話人講黎講去都係呢單
咁你一陣咪用返杜門膠信個戶口出貼囉
巴打你好嘢
你地=你避重就輕
又塑造新歷史記憶
嗰期咁多個po,你都留唔少言啦,係度扮冇炒
你地有撚講過「做過美心都係眾係欲加之罪 唔係話佢通匪個到冇錯」個個扮睇唔到渣
要台灣無審查收香港人唔係投共係乜
藍腦咪成屋雞蛋蟹貨
咁我又真係無個位巴打知咁多 原來你個分身戶口係申請過假投資移民台灣 好在台灣唔批 否則又多一件內奸
俾港蝗身份證既馬特首家陣咪上水返蚑那囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞