港人定居申請台灣「保留觀察一年」達2000人 台灣指外媒中文網進行認知作戰造成港人對台灣的誤解 並指假投資當然要嚴格把關

535 回覆
25 Like 166 Dislike
巴打你會唔會返黎
支那要人做炮灰時唔識釋法? 咪以為拋一句「乜港澳人士唔可以加入解放軍」就好似開心大發現咁以為串到我

你信支那就得

支那唔信港人先唔俾港人參軍咋 到佢想港人做炮灰時就會改啦 而家佢手下d黑警已經將全港老幼當做敵人奴隸 呼呼喝喝 1950年韓戰時支那送去戰場嘅就係前國軍 唔識就讀吓書 我「小學」水平 都知得多過你
此言差矣,呢位同我行開,係純正中華民族,正統中國人,志願加入支那軍隊誓要征服台灣
係反台嘅主力
屌台灣嘅說話唔夠膽對住澳洲講
佢地睇唔到 亦唔會回應 總之出古惑申請投資移民失敗就係民進黨錯

呢班人一面就支持打台灣 一面就要移入去台灣做滲透

呢d內奸 台灣唔俾佢人 100%正確
成班五毛 用幾十個ac出貼 全部嚟自同一公司
原來你咁撐支共 仲要參加解放軍去攻打台灣㗎

嘩 睇返以前d貼 利君雅應該唔想你撐佢

偽黃五毛
唔係你踼爆都唔知呢條友咁藍 佢仲出過撐利君雅嘅貼 原來自己都係五毛一名
要政府nominated 先可以申請888 visa喎。888同189,190一樣都係要政府nominated 先可以申請。係申請前已經有同你講定轉pr 有配額,而且所有野都係有制度去跟,唔似台灣咁啲指標一啲都唔清晰。當然我都覺得澳洲政府可以再做好啲啦
佢地痛恨台灣嘅真正原因,係忍受唔到香港同台灣地位逆轉。
香港人過去長年累月咁睇唔起台灣,當台灣係後花園,係平價旅遊嘅好去處,我地香港人真係有錢又有國際視野,去到台妹任食,台仔就負責serve我地,台灣真係個好地方。

過去憑住英治餘威,香港人或者都寸得起,台灣人要硬食。但而家香港已經支化,而台灣作為第一島鏈重要一環,地位隨住全球化結束而節節上升。香港人仲擺岀呢副寸柒柒嘅姿態好似杜門膠信咁音樂玩爛人地制度攞著數,台灣人仲會忍你?

比人ban就惱羞成怒,歸根究底就係,佢地心諗我肯舒尊降貴黎你地呢個又窮英文又差又冇國際視野嘅台灣,你地唔單止唔熱烈歡迎我,仲ban我,屌你老母是可忍孰不可忍。

相反,由於五眼日本地位一向高於香港,所以佢地對住屌台灣嘅說話,唔會敢同五眼日本講,那怕美國講得最多支持香港但一個救生艇政策都冇岀,澳洲岀晒名移民政策彈岀彈入,加拿大模糊審批stream b學歷,佢地都只會唉聲嘆氣,然後互相打聽可以點先符合到五眼嘅最新規定
政府nominate咪姐係行政部門自行決定邊個有資格攞pr
佢地身份亦有可疑

呢班人係其他貼一係扮黃 你講個位出個貼撐利君雅 但如果真係反支共 係絕對唔會贊成用戰爭殺台灣人 佢D口吻同撐入侵烏克蘭D蛾畜口吻係完全一樣

利君雅如果知道呢條友撐佢 相信都會引以為恥
呢條杜門膠信 仲有成個團隊 同賈雨村成班知己走埋一齊

賈雨村係咩料 連登人人都知

咩人同咩人走埋一齊 就知佢地立場 扮黃都無用
Weliyang 呢位網友 雖然有好多人唔鍾意佢 但佢又真係無講錯

連登有D人只係扮黃 實際係不斷挑動分化 背後係支那搵的打手

呢個貼已見唔少 不過呢個貼D就專做台灣線

例如你永遠唔會係蔡天鳳單案D貼入面見到同一班人
呢班人同孔乙己一樣

支那居港蛆蟲
講漏咗仲要連官方都有份亂咁咬,唔講以為戰狼上身
點解政府會覺得, 無司法互相, 台灣告得入陳同佳?
https://lih.kg/bwksmKU

為咗屌民進黨 陳同佳單嘢就係台灣線例子 都要撐港共

俾埋個貼作證據 等大家睇清楚 呢班人係咩立場
日本投資移民仲黑箱作業,腐化,冇制度,不斷搬龍門過台灣喎

啲港蝗又幫自己同類批鬥日本既

https://youtu.be/92n_GCVfsMk
台灣嘈日本嘈得最大聲果啲係黃埔系喎
人大鍾意附件就附件既啦
長官(無老竇)係黃竹坑無學過架
國防部班黃埔系咪係官方囉
Twitter 班港推直情話香港19年抗爭係台灣唔肯矮化自己引起,所以台灣欠咗香港
蛾羅蚑話對烏克蘭只係「特別軍事行動」

到時香港人就唔係加入解放軍 而係加入「入台志工」
呆灣同支那一鳩樣不可信

黑箱作業、腐化、冇制度、不斷搬龍門

要幾on9先至會揀移民去呆灣
日本投資移民仲黑箱作業,腐化,冇制度,不斷搬龍門過台灣喎

啲港蝗又幫自己同類批鬥日本既

https://youtu.be/92n_GCVfsMk

打漏隻字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞