港人定居申請台灣「保留觀察一年」達2000人 台灣指外媒中文網進行認知作戰造成港人對台灣的誤解 並指假投資當然要嚴格把關

535 回覆
25 Like 166 Dislike
全世界包括五眼嘅規矩就係隨時公佈新規矩
唔信你可以問下用英國sunderland學位申請加拿大stream b嘅人
幾時武力攻台
咁你點解釋之前英國野雞一直行到stream b,係上年年尾開始唔得?
咪就係行政機構嘅discretionary power
又係你呢件話香港人要感恩要感激台灣
比香港人去讀書去投資嘅奶台獸

人哋恩准你去
你應該好感恩喇 比咗錢去投資台灣未呀
有冇人知個toyz係咩簽證留係台灣?
一個po就睇到台灣係垃撚圾,奶台果班係弱撚智
你講嘅HF169,唔會係呢單下話
【台留學移民政策收緊】 港人夫婦遭加移民監一年 携台灣出生「黑戶BB」二次移民
https://lih.kg/3248984

老婆中國岀世,老公喺香港只係做cs,兩公婆喺台灣一直無業。
咁嘅料都批pr,就真係失職

仲有,有邊個國家會係預你黎讀書之後就移埋民
你試下申請學生簽證嗰陣表露移民傾向,睇下有邊個國家會批
雖然杜門膠信你移民台灣失敗,但都唔使因愛成恨嘅,move on啦
1. 可以申請=一定要批
2. 冇講過有職業限制=咩狗屎垃圾都要批
香港華人嘅邏輯終點果然係台灣同中國一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞