港人定居申請台灣「保留觀察一年」達2000人 台灣指外媒中文網進行認知作戰造成港人對台灣的誤解 並指假投資當然要嚴格把關

535 回覆
25 Like 166 Dislike
點解政府會覺得, 無司法互相, 台灣告得入陳同佳?
https://lih.kg/bwksmLU

唔俾你移民 民進黨政府錯
陳同佳單嘢 又係民進黨政府錯

到底咩居心?我就等其他人睇

我唔驚人串 你最好炒慶呢個貼 等其他人認清楚你三個真面目
就等其他網友判斷 發貼嘅人再多 都唔及睇貼嘅人 等佢地睇 判斷
我唔憎台灣wor 係你奶台姐

台灣貼$請我 都唔會去
你咁鍾意你去住過世
係呀 咁你哋小貓幾個 要加油 頂住

有冇人真係想係台灣做生意
留tg傾
除了呢幾句 仲識𧬺咩?

講多一萬次 都唔會拮到我痛

但係你赸大反應 就更多人睇到有人怕穿煲而想用侮辱手段轉移視線

邊個精神病?自己照吓鏡啦
我都無諗住去台灣 鍾意台灣就一定要移民?咩邏輯?

我鍾意去台灣夜巿 去誠品 就要移民?

我鍾意台灣食嘢 唔等如我撐民進黨 只係有d五毛精神病 以為咁就等如奶台
來來去去咪又係得你三位一體 你梗唔驚 一個貼收五毛

不過你如果係住係秦城監獄入面 五毛就無你份啦
諗吓其他鬧人嘅句子啦 來來去去個幾句 做五毛都唔敬業樂業 懶思考 hea 做
真係ON9既先仲揀移民去台灣
唔好話咩係有自由選擇 本身就係你無選擇之下先去台灣,唔好講到可以到到都要你咁,但你偏揀台灣
如果係咁既話,咁無得申請入籍就咪撚出黎呻
吓 而家又變大學生 ?

到底我係大學生 中學生 小學生 定幼稚園生先?
似乎你有d精神錯亂喎 要推介精神科醫生俾你?

唔該你諗清楚先啦
啱呀 日日屌台灣移民政策 又話自己唔鍾意呢個地方 但又入紙申請仲俾人reject 真係好難理解呢位杜門膠信囉
我問你咋? 我就係唔高興你唔記得我讀完幼稚園後就輟學

我係嬲你無心記住我講嘅嘢

仲有呢句 好嬲 好嬲 用咗無100 都有80次啦
同你講嘢好辛苦

話你奶台 唔係因為你鐘意台灣呀
做咩用用吓輝瑞復必泰ac 又轉返Taimeimei 呀

其他人會睇得出你地係同一集團㗎

太明顯啦
幅圖都係重複 又係3個

唔好咁懶啦 收咗錢

如果無收錢 咁hea 係減唔到刑期㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞