港人定居申請台灣「保留觀察一年」達2000人 台灣指外媒中文網進行認知作戰造成港人對台灣的誤解 並指假投資當然要嚴格把關

535 回覆
25 Like 166 Dislike
都唔明點解仲有人對台灣有期望
認知作戰
咁多港人中伏 都睇清睇楚啦
有好幾間西媒都認知作戰喎台狗唔敢點名批評
台灣雞蛋短缺要排隊買都係認知作戰,用到濫
佢唔敢開名同只敢話係香港有中文分部國際傳媒,想引導人諗係比人滲透抹黑台灣
所以港人係有咩移民案例, 令自己覺得自己係被欺壓???
好想知乜嘢叫假投資真移民?你咪又用假移民呃真投資
食鴨蛋
屌民進黨就會俾人屈投共
連登仔吹捧到上天嗰啲通常過一排都係會車毀人亡
更惡質的是,有人一拿到定居資格就撤資。

班東支狗永遠理解唔到
無禁止=可以做
你唔鐘意咪修例囉 枝筆喺你度
但佢哋又陰啲陰啲 永遠唔會講明
所以香港人移民去台灣
等於由top tier人治國走去渠底泥tier人治國
同搬龍門好多,臨到尾先叫你要跟新要求
其實佢唔想香港人過去無咩問題,我都理解。但唔好講話幫人同set過限期,限期之前照跟舊practice
台狗話係外媒中文香港分部,想分開兩樣野
台灣好似無投資移民呢樣野
你必須要請當地人做長工,開乜鋪 做幾多有數計
本身無技能靠移民顧問砌數個班應該好難批

所以而家興讀大學轉工作visa申居留
所有人都真投資先係笑話
創業10個9個輸錢 依家要燒多一年錢
明顯當港人水魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞