港人定居申請台灣「保留觀察一年」達2000人 台灣指外媒中文網進行認知作戰造成港人對台灣的誤解 並指假投資當然要嚴格把關

535 回覆
25 Like 166 Dislike
又嚟啦 又係呢批熟悉ac
世柒老師:港諜又搞認知作戰
你講你呀?
仲差自由之子喎
Hf169都出現留難case,你話呢
召喚百度之子
台灣呀台灣

有種你明碼實價咁放個價出黎就算啦
唔好乜野假投資真移民
9成投資移民都係假架啦
拎到pr就執左佢嘆世界架啦
拎600萬出黎做生意一年之後100萬賣左出去又唔得?冇economic benefits ?
咁你開價我政府要袋你600萬
人地咪過數囉,大把人肯啦
做乜要扮野姐
入鄉就隨俗啦,寄人籬下唔好咁多要求
移民署對做生意既認知落後到第三世界咁,一定要有實體店,一定要請人手,否則全部當假,on99
成日吹到一大堆假移民 假投資
但係又唔見新聞賣台灣有咩法律行動follow up
呢D唔係犯法咩?淨係識用paper work 玩人
民進黨就係睇死啲人唔會支持國民黨至去到咁盡 反正國家選舉層面無人制衡到佢
人地就擺到明唔想畀你咁易入到籍,你一開始就預左實得
依家真係唔方唔認知台狗有幾咁仆街同無恥
移民台灣=弱智
咁多地方唔去 去台灣
的確好多香港人開間格仔鋪做假數扮投資移民俾人捉到
而HF169都好多人番去HEA玩一年拎完身份證即走
但靠HF171居留除左做醫療/工程師/銀行AM其他都行唔通
工作簽證-居留期限-基本工資兩倍 三重陷阱一環扣一環
我只可以講係本身台灣就冇完善既移民法規同配套
除左陰道/陰莖移民之外我唔推薦用其他方法入籍台灣
冇所謂啦,我有錢又唔會移民去台灣,冇錢更加唔會去貪佢地人工高,甚至係旅行黎講都唔平得日本好多

台灣自己搞掂好自己赤化問題先講啦
所以英加移民計劃真係最好,最易符合資格
所以依家同共匪一樣 有得賴就賴
BBC
啲數字唔用阿拉伯但又唔係正宗中文
一係2228人一係二千二百二十八人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞