港人定居申請台灣「保留觀察一年」達2000人 台灣指外媒中文網進行認知作戰造成港人對台灣的誤解 並指假投資當然要嚴格把關

535 回覆
25 Like 166 Dislike
投資移民諗住開網店,仲要一個本地員工都唔請
台灣政府真係揞住良心,顛倒是非黑白,咁嘅人材都ban
加拿大心善玩trust based system,任由狡猾華人捐窿捐罅,咁就叫有口齒
台灣ban鳩你呢啲假投資移民,就叫歹毒思維
只可以有一個理由唔批?
你睇下你個杜兄之前諗住點玩爛台灣制度
唔知幾多十萬香港人移民去英澳加都無呢啲事
係你台灣
原來移民係有presumption of innocence
咁唔使有移民局啦,個個都隨便移民唔使審,除非你搜集證據證明我唔合資格,否則我就係正當移民你冇得阻止
垃圾地方,繁支,去印度鬼國都唔去台灣
精神分裂嘅係邊個?
有邊個國家移民入境唔係exercise discretion?
仲有,歡迎香港人幾時等於包pr兼中門大開唔審批?

咩嚟 咩通宵更 係咪有工返 咩價位

1450 我唔做架咁cheap

首先,冇人話過冇錯就一定要批。另外,大把唔批嘅香港人都有錯,包你嗰位諗住假投資移民嘅杜兄
第三,咦乜你地唔係一直都屌饅頭蔡又話歡迎香港人又唔優待香港人送pr咩?做咩扮冇講過
任何國家都可以同時有「係呀 就係唔批 吹咩」嘅態度,以及指岀你有犯咩錯
你個杜兄呢種撚屌咁猖狂,台灣都唔屌得,痴撚線
巴打你望吓個3個名 凡屌台灣就一定一齊出現 就一定出現
撚有唔認,台灣以至各國政府,講到移民都一定係話會政府審慎評估,意思咪就係保留一切權利,咪就係你口中嘅係呀 就係唔批 吹咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞