港人定居申請台灣「保留觀察一年」達2000人 台灣指外媒中文網進行認知作戰造成港人對台灣的誤解 並指假投資當然要嚴格把關

535 回覆
25 Like 166 Dislike
任何國家或地區係批核移民入境前都有批核權

申請嚟香港嘅 賀建奎批咗 一樣可以中止佢

不過港共只係因為單嘢搞大咗 先至咁做之嘛
呢個係咪個個向外國人唱衰香港吹捧台灣旅遊奶台港人組織?
針對香港人咋,佢地對d外國人特別白人派就業金卡幫佢特快移民,even 有d一年得幾個月個人係台灣
移民申請人嘅合理期望,係自己嘅申請可以得到相關政府部門檢視審批,而唔係只要符合某條件就一定要批。
做水務署 就梗唔得啦 公務員 台灣一早ban 哂啦

要宣誓 台灣一早就ban 啦
咪係 佢班友講到台灣欠咗佢地咁 我兩年前已開始留意呢班友 最初係杜門膠信 話自己台灣讀書 但對台嘅憎恨同支共仇民進黨全無分別

你昨晚講完 我終於明白哂
同官對答個陣一講內地2個字已經黃標
好簡單 憎台灣 唔好去 移民 no 旅行 一樣no

最好方法就係經濟上一分一毫都唔好俾佢賺到

台灣貨 都唔撚買 你要做 一定做得到
台灣法治水平同第三世界差唔多
一入嚟又係嗰兩個傻佬一唱一和
佢哋只會不停loop唔敢回你呢啲正經嘢
留錢不留人
共產黨嚟
啱 咁咪唔好去 反正台灣受支共軍事威脅 既然咁憎民進黨 就更加無理由過去 一有戰爭 要為民進黨政府上戰場 既然咁憎佢 更無理由放棄自己條命去捍衛台灣

所以日屌夜屌台灣係無用嘅 除非屌嘅人背後有其他動機
我係其中一個傻佬 我同意蒙真巴打講嘅嘢 既然同意 就無嘢想回應佢 sorry
蚑那蝗買西九豪宅真係有帶動爛港經濟喎
鳳凰衛視,亞洲週刊總部咪係香港囉
我對班港蝗咁反感就係之前見過佢哋話馬特首執政果時香港人好易攞台灣身份證,所以香港人要支持國民黨

我就知依班友係搞認知作戰
波羅的海三國針對蛾蟈人呀
日本直程開間鋪千秋萬世都可以唔批你投資移民添
又唔見啲港蝗話自民黨食香港人人血饅頭,要香港人支持立民黨
佢地話我同你係識

我就唔好意思要講一句 我之前無留意你 亦唔識你 我呢個戶口名 由xocat(執咗) hkdiscuss(加入呢個論壇係我人生一大恥辱,我玩過的論壇,呢個最應該執) 仲有地利根德閣論壇(又係已經執咗) 我資歷悠久

如果話你係我分身 我覺得真係有d侮辱咗我

不是針對巴打 個條復必泰話我AL水平 我不知幾開心 因為我其實只係小學水平 佢話我AL其實已經抬高咗我 但話我要做分身 我就唔高興囉 話哂我20年資歷 要話我做五毛真係貶低我 我呢個資歷起碼都做到五毛組長啦 將我稱呼做要開分身戶口的低級五毛 呢點先最嬲 民進黨睇到牫0年資歷 係咁意都要俾我蚊一個貼啦 將我降級為五毛 呢個真係侮辱
以前hk discuss啲5毛唔夠我講就搵版主刪我post
民進黨睇到我20年資歷
我就係咁先從此不再係呢個垃圾論壇出現
嗱 一陣條木咀又話你 我係discuss 係分身戶口

discuss D版主咁撚勁 如果我地兩個係分身戶口 辟易都唔撚知 咁就真係再侮辱埋hkdiscuss 的強大監控系統

真係要寫封信去投訴hkdiscuss至啱

我地係分身戶口 當年辟易竟然發現唔到? 失職呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞