[Alonso 100 Podium] F1 2023 沙特阿拉伯站 賽後討論區 2

959 回覆
0 Like 15 Dislike
意粉:

Imola aka San Marino Grand Prix梗係舉辦國San Marino出錢
carloss 一好彩擺左係lec 前面就可以頂死 lec
Kimi,17年揸住架拉利摩納哥搵到私家路
Lec vs pit wall
Carlos個位世界級筍工來

賽前點跑都係P4 最差咪P5
唔揸盡佢又可以話係俾Lec面

比賽嗰時跑跑下
架車 可以提早收工

如果Lec提早收
自己就唯有頂盡佢拎返個pod被迫上去拎個獎

如果車隊有咩唔合理指引一句「stop inventing」又可以收佢皮

去到季尾車隊搵唔到上得枱面嘅二號車手
又係焗住加人工留返佢
唔係話S2 個DRS危險
上年FP1有部分車手向FIA反映
佢地認為係呢隻彎加DRS會好危險
之後FIA話冇數據係手 移除咗去啦咁
但經過FIA FOM 賽道3方研究咗一年之後
認為係冇問題 所以再加返
簡單啲講唔出事都唔會再移除
咁澳洲站會變好睇
Carlos係醒在唔會次次都比垃利策略網撚到
果下stop inventing 應該對垃利黎講好老尷下
無乜法拉利車手夠膽係電台落 strat team 面
揸部Lotus 97T、98T揸到識飛咁樣
https://twitter.com/formula24hrs/status/1640652589770391554?s=46&t=8mS8E6y5oc-wNec1Z8zX4A

參考AM 2021年簽咗一大堆staff到今年先見到成果,可以合理預測呢批staff嘅作用最快都要2025年先見到
但係堆人邊度過嚟先,AM係搶咗紅牛7個人才先咁有效,如果你搶平治嗰啲咪含得撚
RB 垃利 AM
有人材都要有feedback先做到development架
下咩話你麥記想靠牛奶
第三隊垃利定AM

F1 博物館竟然有依啲咁大逆不道嘅嘢賣
西班牙?
係咪西班牙嗰個
有無多d相睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞