[Alonso 100 Podium] F1 2023 沙特阿拉伯站 賽後討論區 2

959 回覆
0 Like 15 Dislike
之後仲要場場Sprint race
等睇車手罷工
Mir 討論度點都低啲嘅,縮短賽季加得1場贏車就champ,even 神童可能齋睇F1嘅都未必知乜水完全冇MM93/VR46/石頭人/羅倫素嗰種名氣
果季美亞都叫做係咁
其他爭冠對手輪流倒水 係佢場場穩定 podium 完賽
不過個人覺得同 suzuki 天作之合果個係 rins
td39冇咗
F1 MotoGp都係
13年佢係平治都成鳩日彈部車
講左好多怨言
係14之後就無
17 18 唔夠抽果震佢都有怨言
佢地直路差啲
但佢地慢速灣幾勁
直路唔夠抽 點都追唔到
我今年都想睇大頭拎分站
Ducati 17-18 都幾似拉利
果時93似平治
得意粉source,其他大路媒體一啲風都冇
老闆個朵就唔洗講啦
93抽贏老闆 自然有名氣
美亞感覺好似執雞贏咁
神童果年都無對手
其實可以話 老闆退左休
成個motogp都無乜人留意
佢之前大傷都係右邊?
以前跟到車
同埋架 ducati 完全入唔到彎
真係直路王彎路亡

而家架 ducati 睇來又慳胎又快仲要車海戰術
希望今年 aprilla 操控性咁好之下可以挑戰下
MM93下站罰兩次LLP
而家睇返轉頭 93 真係憑實力屈機 (當然開發過度傾斜佢都係問題)
其實 18 19 年已經有跡象 honda 架車開發有隱憂
然後 2020 打後兩隊坐關愛座歐洲隊已經跳上返來
阿根廷 93 都幾多慘痛回憶下
彎狂的話條胎好難會長命
果幾年都爭得幾好睇
但ducati都係唔識轉灣
其實本田果幾年真係打MM93
你其他人揸本田舞唔掂就知
而家佢地放手唔到 唔咁樣開發
成積一定跌到 點同老細交待
但繼續開發 變左只有93既專車
應該有兩三個既

參考447733
咁講算唔算似19 20既RB
如果 dovi 揸 ducati 攞世冠會開心嘅
而家 miller 走埋
8 個 ducati 車手都冇乜好感
直頭係17-18 拉利=ducati
大牛部車一直都係咁開發 無乜特別
只係車手水平問題
Dovi 17 爭到尾三站日本勁熱血 last corner 雨戰贏 93 領先緊世冠point
但係尾二站 Philip Island 多彎 track 災難級表現 一場輸返啲分
尾站兩個輪流 lowside 但係 93 玩三軸穩定救到車 dovi 就射咗出去

18 就其實 JL99 未傷之前表現仲好過 dovi
大頭Fans表示已經等咗好耐如果可以西班牙贏就好(定係英國站贏好d
牛唔燒就要去到巴西咁,等牛成場搵唔到setting
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞