[Alonso 100 Podium] F1 2023 沙特阿拉伯站 賽後討論區 2

959 回覆
0 Like 15 Dislike
我自己覺得就算checo真係玩嘢, 以依家嘅優勢max都可以自己一個搞掂啦,分分鐘大半季就已經WDC到手。同埋過多幾場2個人積分拉開咗就唔會出現「爭冠」的情況啦。不過明白車手最大嘅敵人就係自己隊友,有時覺得有呢啲問題都係幸福嘅煩惱,至少架車來講比其他對手超越好多先
公關幾勁都無用
19max對公關災難係免疫
20年果陣已經有講過想大改例之後每站cut到淨返一個FP
口講話想慳成本 (實際上就係想加分站)
但試完imola一站即刻10隊反對
話根本搵唔切setup
但呢單關主席咩事,公主堡不嬲都周圍點火頭
主席長期keep到top2返黎先算啦

2號車手黎講當年保子Q pace/Race pace都跟到咸sir 個差距一定冇max主席咁遠

保子係衰埋牙個陣扯唔起
冇㗎啦 大方向一定係加賽事唔係點搵錢
佢依d招數係中下游就有用 個陣仲要佢係車隊大水喉

紅牛使撚比面佢
但公主堡由16年開始到到都點下火頭,咸狗保子個時點得少咩
咁俾係我,如果都已經35,玩多一年兩年就冇得玩F1. 能夠遇上一架勁車可以長期坐亞望冠,俾人鬧樣衰又好陰濕又好,真係搶到個WDC返嚟我都會做….始終運動員生涯能夠贏嘅機會真係唔多,真係贏咗,過多幾年啲人都只會記得佢係車手冠軍。
其實就算贏唔到,聽聽話話搞到自己保子咁,未又係俾人話公公。到時咪一鳩樣
係呀,所以寧願做個有WDC朵嘅公公好過淨係公公
因為D UPGRADE傾晒向MAX, 之後就HEA 揸, 有需要先發力, 典型打工仔
點double edge sword 站站Monaco 就話姐
每圈快0.5 罰十格點都追到
checo 成日都擺自己係受害者
神油內鬥互炒就一半半責任 咁啱 on9con 實在太乞人憎
然後老豆買斷約其實俾足錢 事後睇係 winwin
入咗紅牛其實都唔少小動作
問題係就算場場Horner 比你兩個free to fight,結果都係max贏7成。始終Mac手車就係辣過你又快過你。
所以我認為就算佩蛇真係想攪事亦都冇條件去攪。亦都冇謂去攪。
https://www.youtube.com/watch?v=6MNJQpZhXCc
冇人理Kimi同Button玩nascar
兩人都成功完成比賽
冇track limits?個個衝晒出去
佢心情應該好好

去左牙Max老家
美國賽車特色黎
Indycar同imsa都有得合法run wide
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞