[Alonso 100 Podium] F1 2023 沙特阿拉伯站 賽後討論區 2

959 回覆
0 Like 15 Dislike
架車有咩問題較可以互推
係垃利廢咗
炒一個請三個再加多個COO位
個structure 亂到9彩

都係專心develop 2026啦
淨係喺垃利撬咗sanchez,其他兩件係promote上去
James Key可以去禍害威記,嗰邊差個TD
F1-75 x Benz HPP
應該係參考咗AM個Dan Fallows + Eric Blandin嘅雙巨頭格局?但人地有分正副手
之前一個四萬頂全家
今年無,要落鑊
okay 你都講得公道 我收返
F1-75係2022頭
David Sanchez真正落位係2024 1月
一下要追差不多成兩年都未必咁易?
Am 好似係一個chief 一個deputy, 就好似你講咁有正副之分

但上面3個官方都係寫technical director, 就咁睇係一樣咁高咁大,好易出事

我係公司唔係老闆叫到都唔會comment隔離team既事,免得有位俾人入
咪即係3個department 直接report俾TP,殺左真正既TD

都好既,返正TP既野CEO做緊,慳返d錢
Aero, car concept 同 design 拆散做三個人好亂姐,同埋後兩者唔係相輔相成架咩
Peter Prodromou 我記得幾撚勁
麥拿倫近年之亂

作為麥迷,睇見隊車幾年間變到咁真係暗爽,一手好牌打成咁,皆因一個戇鳩鳩肥佬

2018 個時重組,Zak brown 入黎,轉雷諾引擎,到 2019 請左明日之星領隊 Seidl 同最年青 TD James Key, 2019年成績下半年穩步上揚

有經驗十足既 Sainz 俾 feedback, Seidl 領導下,2020 乘住垃圾利發瘟上左第三,由呢度開始想出位既肥佬就開始心雄想自己上位

2021 高調請左四萬,但因為轉平治引擎限制左升級,四萬唔太揸得掂,再加上2022大改例,各車隊都展望下年,所以都靠牛奶頂到個第四

2022 年轉例,本身想靠新車突圍,死肥佬見季初四場四萬唔得就開聲換人。上年我都講過,你咁開聲郁四萬仲邊有人聽佢講,結果本身最靠佢改架車既時候將佢投閒置散,James Key 拎唔到意見 Seidl 無心戀戰,搞到今年架車同上年一樣垃鳩圾

結果一手好牌,Seidl 領軍四萬同 James Key 主力開發叫牛奶搶分,俾肥佬一個變到家下支離破碎。Sanchez 2024先上任即係2024架車唔太有佢份,咁變成又放眼 2026,個條新 TP Stella 一睇就知肥佬隻狗,我發覺捧呢隊垃圾慘過捧廢紐
老麥亂到咁,2026部車分分鐘都似係GP2多過F1.5
分分鐘要好似威咁包幾年艇
RB度撬返嚟,2009-2013架車佢有份design
應該係
專心develop 2026年D廣告板啦
入頭post pls
其實唔係好明麥要TP黎做咩 反正Zak Brown出現得多過Seidl/Stella,咁不如佢做埋
你當老麥嘅TP係ZB嘅個人秘書,咁成件事就會合理好多
成隊咁多人入面最應該係個死肥佬,乜鳩都唔撚識亂柒咁黎,搞死全隊,睇死隊野2026打後繼續沉,繼續響後面同威記Haas鬥慢輪住包艇啦
最應該炒就係呢條肥鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞