[Alonso 100 Podium] F1 2023 沙特阿拉伯站 賽後討論區 2

959 回覆
0 Like 15 Dislike
我係度FF緊 大頭有能力守死2021鹹狗
有無可能守死2023Max
等自己/西班牙文人P1

Btw 各位nowe買月費嘅巴打記得cut plan
匈牙利同摩納哥都話有機會得,其他track唔洗諗
直路劃你火柴你再勁都唔會守到
同埋大頭今年自己都有機會衝分站冠軍,仲邊得閒去幫你搞咁多野
AM直路差某程度上證明上面講嘅係真
因為underside嘅efficiency唔夠,啲翼要用大啲AoA先做到同樣level嘅downforce。
如果改善到嘅真係有得快再快多0.5出嚟
我都唔明
F1已經示範咗走aero 方向唔可行
個個啲單圈速度係快咗
但係根本貼唔到前車
邊度會有野睇
人地唔玩aero嗰陣moto 先嚟玩aero
Nowe 無左恩撚?
NowE做咩
應該係過完今個禮拜澳洲有一個Break,到下個月Baku再sub返可以慳返一個月錢
多謝提示
當日逼害日本車廠統一ECU, 講到為車廠慳錢好偉大咁,
依家玩Aero玩到咁聲都唔夠膽出
我就唔信RB一次都唔爆
Checo爆冇分別
Max爆Checo又最强2號上身
aprilia好似玩埋ground effect?

上年下半季開始用
可能一齊爆呢
唔出奇 兩條友瘋狂推盡刷紫
但應該只會係街場發生
當年平治再屈都比Rb偷到兩三個分站

AM Benz 拉利(唔自爆) 點都有機會既
主席唔係街道賽=佩狗
拉利唔自爆根本輕鬆上pod啦
Race pace好似仲未夠am嚟
Pod真係要靠前面三架牛自爆
Monaco 好大機會 大頭排位跑個神圈 pole to win

好似2018 RB咁
AN 機終於有
除非RB好似16年silver war咁互炒
如果唔係都幾難比其他隊執雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞