[Alonso 100 Podium] F1 2023 沙特阿拉伯站 賽後討論區 2

959 回覆
0 Like 15 Dislike
隊草叫雞?
7成會唔會俾少咗
主席跑Q貼到 Max + 起步唔柒 + 幾個圈冇俾人拉開45秒
難過中三T
試肯定要試下先嘅
不過應該未到季中就max拉開咗㗎啦
Tarmac範圍以內都係within track limit
師兄清下手指好喎
點得少同點得著係兩回事
公主堡既存在意義就係周圍放火
唔試過你永遠唔知
我仲諗邊個咁on9咩柒都入哂主席數
好想睇到公主訪問lewis
唔通難就唔試咩,咁麥記黑平今年摺堆搞研發算啦

爆偈,炒車呢兩年都唔少
跟得貼搏Max 自轉360唔係無機

都係個句,比你去第二隊,去到前而一樣係鬥Max, 同一架火星車著數好多
七仔都係sponsor ?
係唔係要拉利鎊水

來自義大利🇮🇹汽車俱樂部(Automobile Club Of Italy)主席 Angelo Sticchi Damiani 的訊息:2025 年後兩條義大利🇮🇹賽道恐將缺席 F1 賽程!

根據 Angelo Sticchi Damiani 近期的公開談話指出,去年該俱樂部為了繼續舉辦兩場在義大利🇮🇹的賽事,挹注了約 4400 萬歐元,而 F1 也分別與 Monza 國際賽車場(Autodromo Nazionale Monza),以及俗稱Imola賽道(Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari)延長賽事舉辦約至 2025 年賽季結束,但隨著舉辦賽事的費用與營運成本激增,義大利🇮🇹汽車俱樂部孤掌難鳴,若沒有新的贊助或合作夥伴的加入,那麼最快從 2026 年賽季開始,這兩條賽道將無力再舉行 F1 賽事。

對許多喜歡 Scuderia Ferrari 的 Tifosi 而言,這兩條悠久的賽道在 F1 史上有著不可替代的歷史地位,但以現行 F1 賽事的營運和賽事舉辦方針來看,如果連摩納哥🇲🇨GP 都可以被有條件地排除在賽程之外,那麼“歷史地位”已不再是任何保證,若賽事承辦當局沒有傳來新的好消息,那麼小麥給大家唯一的建議是:在情況許可之下,最晚至 2025 年賽季,想去現場觀賽就趕緊安排。

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02cf8FcyVn21Hzc44RMMcxZxjbhPdEfSTK7eDeLyH7JiAYwzRJpr6xsVP95pj7SndMl&id=100064000147431&mibextid=qC1gEa
https://www.instagram.com/p/CqSkA_vME4Y/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

老電3位車手因傷缺席阿根廷站
咁炒法 一定要停一至兩場先得
最新係4位,+奧利華
仲有牙醫
明呀,等於我一開始都講checo都唔夠max鬥。不過換個角度如果車手冇爭勝心又冇意思。所以我明佢點解想爭多啲分。可能max黑起上嚟壞幾次車俾checo執多100分,到時車隊可能會優先考慮佢都唔定。唔爭一定冇,爭就至少有機會。
係意粉佬on9搞埋imola咋嘛 仲再無啦啦extend去2025
淨係搞monza應該ok既
Imola個race flow太垃圾,sec3個chicane其實應該要考慮cut走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞