[Alonso 100 Podium] F1 2023 沙特阿拉伯站 賽後討論區 2

959 回覆
0 Like 15 Dislike
DUCATI對上係林寶,林寶對上係AUDI、AUDI對上就係VW
反左個架馬田
人哋 ducati 自從 stoner 贏完之後柒足咁多年
rossi 都揸唔掂 dovi 俾 93 頂住幾年
去到 VAG 係咁射資源 屈埋電控 起步 aero 直路先贏到車手世冠
舊年 FB63 真係難聽講句揸架火星車先贏個馬鼻
難講, 其實兩架直四嘅philosophy 都幾唔同, 一架單圈快一架正賽快, 今年M1為咗谷個top speed 搞到連唯一強項單圈都冇埋

反而我覺得Rins 去Aprilia 應該會幾夾
Doctor 真係太勁
而家我呢邊都好多人 46頭盔
46 forever
FB63上年咁樣狂追上嚟又算係咁.......掛?
Yamaha 一跟車頭胎冇 grip 搞咗 10 年都唔掂
康打話攪後胎 grip 搞咗幾年 出彎都係冇進步
Bagnaia醉油佬
舊年季初佢跌咗多好分俾神童je
唔計 fans 一係勁鍾意一係勁憎嘅 93
神童 fans 好似多過另外兩個
Ducati 等同F1 大牛,屈撚到,但係motogp研發又冇F1咁大影響,即係又係悶
Yamaha 係頭胎overheat 尾胎出彎一樣係冇grip
Honda 我覺得最主要係要就93飄移入彎嘅揸法先tuned 到咁極端
本身Dorna好似係想93接46棒
但2015之後

神童係幾charm 但而家MotoGP係宣傳方面真係差F1好多皮
以前有46 27 99 唔會咁覺 但堆大佬走哂之後就好明顯
Stoner Lorenzo Marquez 三個有力同 rossi 鬥嘅
邊個同佢鬥多過一兩季都俾班 46 fans 屌撚到仆街
以前啲Rivalry係好精彩
我都有份屌 而家冇嘢可以屌
呢兩三年係 anyone but Ducati
見到車後面啲翼仔就把幾火
莫他拿今年搞咩
直路狂的直要性
英雄所見略同, 班螺絲粉真係好撚怨婦, 最撚不解係佢哋連Stoner都可以屌
真係太多aero
好影響後車條軚
Marc Marquez 右手掌骨骨折
mm93又可以放下假
今場傷咗勁多人
93 牙醫 細e eb23
佢玩夠碰碰車未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞