NGO高層年薪曝光 聖公會福利協會總幹事年薪312萬 再成高薪王

679 回覆
335 Like 19 Dislike
一蚊都唔好捐,再得閒睇下有咩免費資源拎
係囉 私企賣service賣product
你ngo賣良知?
咁你ceo捐哂啲錢出黎咪可以好有良知囉
啲高層通常都係捽下屬,鬧下屬
有鑊又唔使揹
你睇人地前局長落左台咪又有得上電視台主持節目
過一排又去其他地方做高層
咁撚串
#40做咩片都唔敢睇就鳩覆
佢地番工咪上咸網
大把正苦呢類工
捐款入面有八成都去咗行政費,咁都可以屌返連登仔好型
DLLM, 佢有幾多野要做呀?有冇KPI? 講到剩係得佢一個人管理咁大間NGO
DLLM 呢啲真係濟富劫窮
你睇清楚先啦

第一張圖 同 第二張圖 無關連

第一張圖 係講 top6 機構 最高人工嗰個既年薪
第二張圖 係用講有蚊型機構 最高人工嗰個佔全間機構開支佔比

我有屌 第二張圖嗰堆係仆街喎
講真,呢啲垃圾機構一早應該執柒晒佢
NGO根本係洗錢工具
免稅, 政府資助, 籌款呢d都係收入來源啫
自然要有批核同監管機制 (監管機制無所作為又係另一回事)
但係入面打工既人一樣要出公平既薪酬
唔通打ngo工就應該特別低人工?
上面啲人今時今日仲幫NGO
1係智障
1係NGO做緊
其實你地係咪文盲 ?
毛一早講撚左, 條片嗰間宣明會 係國際 NGO 嚟

不如你地自己搞清楚先好出嚟柒啦
你地次次柒撚左 就老屈其他人
成班吸血鬼,好彩一蚊都未捐過

唔差在睇埋啲收入
一年同政府r十幾億番嚟
同hkjc r成億
revenue 都250m
呢啲數係咪搵個一個月5皮嘅人做CEO會handle到?

如果我一年幫個機構r到十幾億
個機構唔比番10m我
我去左勞記了
NGO 仲要有超低價租金優惠同稅務優惠,然後有人拎私企黎比
上面d傻hi以為d ceo 日理萬機
叫政府開個牌俾ngo 搞黃賭毒
係既係既
兒登仔除左老屈 仲識咩 ?

你地自己唔持平, 其他人持平就唔得 ?
你地自己無獨立考 , 其他人就要同你地一樣 on on 9 9 ?
1.明愛總裁係神父,正常佢會捐返出來的
2.不過佢都係做決策、精神領袖咁上下,要砌都係班細做,唔算好辛苦啦
請問佢哋有咩貢獻?除咗幫手fundraising 之外?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞