NGO高層年薪曝光 聖公會福利協會總幹事年薪312萬 再成高薪王

679 回覆
335 Like 19 Dislike
最撚on9就係依啲
以前我中學個陣籌得少又比人屌你hea做唔計服務時間
浪費時間去乞錢不如叫啲學生去山區義教或者去老人院服務好過

自己人工就咁撚高
連登仔返工原則
醫者父母心醫護收咁高人工做咩
社工幫人點解要收錢
老師為人師表點解收咁高人工
都唔知咩職業配高人工
呢個post多數人都知你咩料啦
你咪自我感覺良好囉

點呀,咩類型啫諗到未
你咁清楚行情 不如分享俾大家知? 睇下合唔合理
見到有兩條ngo撚樣係度係咁洗
不停拎私企做比較
而家係講緊一條高層拎百萬年薪嘅同時係度係咁叫d搵萬幾萬嘅平民白姓去捐錢
唔係叫你高層食西北風,但你人工減半都起碼仲有6-7萬個月啦,咁都仲叫乞食?
政府 係出錢嗰個
社署 監管啲錢用處嗰個
NGO 係拎到錢後提供服務嗰個
然後 老弱殘障人士 係服務受眾

理論上嚟講
因為社會上既老弱殘障人士 政府有責任去照顧佢地一世
但因為依個服務太複雜 太大型
所以佢地就用一個部門 即係社署去管理各 NGO
由 NGO 去直接提供服務

成件事其實無問題, 恆之有效

係啲兒登傻仔唔明, 就走去屌 NGO
咪有人講咗要管理間過千人仲有唔同專業人士嘅機構
我就冇咁嘅能力去管咁多人喇 等睇全能嘅連登仔話其實唔難 最低時薪都畀多佢
fatfat
CEO不嬲都係出面同咩飛架啦
私企咪一樣
ic搞,CEO出面r
有咩問題?
同DSW開會唔係CEO開邊個開?
而家唔係普通義工咁簡要跑數架
根本就係
邊個係自己?
錢就得咁多
上面果個拉高左
咁下面就要拉低番
咁嘅待遇合理?
咁中國建築幫政府起公屋都無當自己係ngo la
所以社工識social就大把好位
請問, 私人公司 唔係一樣係咁 ?
高層唔係高人工過低層 ?
聖公會高層係咪即係管生?
仆你個臭街ngo 狗捐糧比你老細未?
咁都係唔關人工事
不過你鍾意啦
戇鳩先捐錢養呢班垃圾
係, 都唔明點解我要咁樣出面 為 NGO 講公道說話
然後被人抹黑攻擊左幾十頁

其實上得多兒登
都知道點解 XG 依個地方越嚟越閪

講句公道野 就引一大堆負皮 一大堆人身攻擊
明既, 以後 XG 再無蘋果, 無立場, 無真相, 無良心, 無公道
可能先係最啱 XG 人既一個模式
On9
係講ic先我先問咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞