NGO高層年薪曝光 聖公會福利協會總幹事年薪312萬 再成高薪王

679 回覆
335 Like 19 Dislike
你讀埋19吹水科,有5皮仲想點?
社工有乜專業技能係得社工識做?
傻閪先捐錢同買旗
呢間慈善機構, 唔係私人機構
好多政府支助, 用緊納稅人錢
唔知邊個on九, 覺得無問題!!

快D去捐多D錢!!
https://donation.skhwc.org.hk/hk/fund-detail/Against-the-epidemic
用納稅人錢就唔洗出糧?
你地共產主義膠真係好弱智,你咪試吓搵義工同你條弱智仔執屎執尿,睇吓有冇人睬你囉
312萬 = 26萬月薪喎
慈善機構CEO 312/12=26萬月薪
未計其他福利!!

係米眼盲=>慈善機構
D人捐幾多錢先落到有需要既人個袋
仲要政府支助,可以咁高薪無問題

你有本事唔靠政府,關我能事!!
真係你老母!!
教會嗰班所謂十一奉獻嘅錢,好多就去咗俾呢班蛋散嘅人工,呢班蛋散,做真係服務社會嘅事上面極度無能,但論勾心鬥角爬上去高位絕對係高手中嘅高手。
陳同佳嗰位神父都係出自聖公會聖公會個名一早臭曬,咪洗旨意要我捐錢俾聖公會
好多年前,見賣旗基本上都會買

後來,改為先睇下咩機構,再決定買唔買

近幾年,一概唔買
要幾無見識先會覺得26皮叫做好高人工?
管3000人得26皮一個月同做義工都真係無乜好大分別
同你講都浪費時間
慈善機構可以明目張膽,去亂用政府資源

你真係死能開!!
聖公會、播道會
係香港基本上已轉營為賺錢公司
高層專cap水
咁你一定好叻,求其俾個自殺、喪親、精神病呀
過渡活躍、虐兒家暴嘅個案你都識處理
你咪試吓請個義工同你個弱智仔汁屎囉
請到既話你都可以值26皮一個月架
你既所謂值,係值在聖公會高層同政府勾結,用納稅人錢比聖公會,聖公會高層再出天價糧比自己。
他的"叻",是叻在如何取納稅人錢,而不是一般生意人叻在如何經營一盤賺錢生意。
兩者根本完全無得比。
你說他值26萬,那他就一毛都不要從納稅人錢取,還可以有現在一樣的收入才說。
自殺精神病過度活躍呢啲全部應該睇醫生
虐兒家暴呢啲應該報警
到底冇咗社工成件事有乜分別?
其實同韓國d新興宗教無乜分別

d高層都係係會作奸犯科玩女人
26皮一個月叫天價
你返過工未?
你睇下前線果班員工起薪有冇佢1/4人工再講
新興宗教叫細路籌旗就係邪教

打住傳統教會牌頭就係服務上帝
一開頭個表已經寫明聖公會高第二位5成,你先係返過工未?
26/4先6皮半
落去中心是但一件社工/治療師都有喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞