NGO高層年薪曝光 聖公會福利協會總幹事年薪312萬 再成高薪王

679 回覆
335 Like 19 Dislike
重點係公司性質係NGO 要服務社會弱勢
而呢d NGO年年都食唔少公帑
CEO咁高人工好唔正常
分分鐘班撚樣cut一半人工就可以幫多幾十人

私人公司你點肥上瘦下都係老細自由
唔好拎私人公司比
仲買旗咁on9?
好多窮人返工連一萬蚊都冇,ceo有成幾十萬一個月,可以感受到窮人生活?

呢度都幾多細蚊仔未番過工
管3000人幾億資產既ceo得十幾萬一個月都叫overpaid?
你唔睇下周圍窮人幾多錢人工先講?ngo係幫人,可以用私人企業比較?你唔睇吓無國界醫生幾多錢人工?一蚊都唔會收㗎
你真係弱智唔係扮
你咪幻想有人肯做義工日日同你個弱智仔汁屎汁尿囉
到時高層就冇得掠咁多水
要人5萬一個月管幾千人嘅公司,都幾L笨柒
是但一件準時收工既社工都有5皮
邊有人肯做
根本ceo得十幾皮直情underpaid
聖公會果d叫牧師 可以結婚
當然神父都有戀童新聞
咁樣真係好可悲,every thing is wrong
唔高薪社會賢達點會幫手維穩
你講緊嘅所謂是但一件5皮社工,
起碼都要15年年資,同埋degree or master學歷
其實係咪真係咁是但呢
你地共產主義左膠真係弱智唔係扮
政府做晒嘢,你係咪睇吓好似97前咁清潔工都係公務員有長糧嘅系統run唔run到十年囉
係呀
專業人士有degree master唔係最基本嘅嘢咩?
15年年資先36/37歲
仲要賣旗,要D細路跑數,跑唔夠數就無証書
賣完連出糧都未必夠
懶心水清前 不如睇下自己一個po
搬幾多次龍門
有政府發言人風範
共產主義左膠主要係冇做過嘢嘅大學雞
生活喺幻想世界入邊,用父母嘅錢買Apple產品反對資本主義
慈善機構!! 教會!!
NGO高層年薪300萬有乜問題? 3億都得㗎!
祇係邊個畀錢出糧俾佢?
我就決定我年薪多過佢, 先會捐錢!
咁講啦,一個服務單位係唔會全部都係ASWO
一部分係SWA,頂薪都係3萬中,
唔係個個大學畢業都一定做到ASWO
再講,一個有degree or master嘅人
做咗15年嘢,5萬人工係咪真係咁高
衰啲講句毅進散仔做十幾年
計埋福利都差不多5皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞