NGO高層年薪曝光 聖公會福利協會總幹事年薪312萬 再成高薪王

679 回覆
335 Like 19 Dislike
你不如搵間公司係ceo搵得少過細既黎睇吓
醫生點會得閒成日跟進同家訪……對方有問題打電話搵人搵邊個?搵你?
係喎睇醫生食藥就無精神病啦以後
家暴報咗警以後個家庭就開心everyday喎
其實老師都唔洗教育文憑啦
俾本書學生睇咪學到嘢囉
點解要咁多家訪呢?
有病既咪食藥囉,食完唔好咪複診囉
成件事就係咁簡單,搞咁多懶係關心既野做乜
好多社工唔足point
要好大間例如東華三院聖公會先有資源請全職治療師,好多係請part time或者請freelance
起薪喎
起薪6皮幾,一早全民做社工啦
就算唔講起薪,講max都唔撚係是但一件社工都有啦

治療師max咗或者可能有嘅
你講得出呢啲證明你連義工都未做過
你做下就知佢地日常生活有好多問題,所以先需要社工開case
Ceo有能力壓到唔足point請社工咪係佢本事囉
成個機構講緊成百個社工,一人壓一個point都唔只26皮一個月啦
Ceo有能力壓到唔足point請社工咪係佢本事囉
成個機構講緊成百個社工,一人壓一個point都唔只26皮一個月啦
呢個世界唔係所有問題都要解決
你抑鬱又好家暴又好,你唔好出街斬人搞到其他人咪得囉
問題係啲問題係由細慢慢累積,好似滾雪球咁
最後咪變成自殺同出街斬人
咁係咪有社工同佢吹吓水又係嘅制止到自殺斬人?
有冇數據證明到有效?定還是只係吹水呀?
NGO 用商用軟件本身已經唔合理
14.5%係好撚過份
14.1%
佢哋共產主義者係蠢啲架啦
點樣支援到咁把炮啊?
最叻咪又係報警擺消防救護上枱掟佢入醫院
講到自己好專業好做得嘢咁
原來NGO今年撥左資源網上巡邏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞