英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!

465 回覆
315 Like 5 Dislike
我都係咁諗,你會唔會想啲道友老黑咁易過到香港?根本係一個好底門檻嘅篩選器
唔關事
英國人做嘢基本上係跟現有常規
成個BNO visa設計上係抄返脫歐後嘅European Settlement scheme,原則都係同英國有關連嘅人可以留英5年再申請PR,唔係無中生有咁石頭爆出嚟
大把投共狗仲揸住本bc喺度泣泣揚揚添
即刻BC!
落閘前都俾足時間你申請visa
你有合理辯解嘅先再考慮
你樓上條友諗乜嘢都錢本位及自我本位,政治、外交、歷史問題 、什至BNO Visa責任問題,完全唔撚consider,一味屌外國唔撚比權利佢

淨係提返重點,鄧小平魔頭當年話英中談判香港前途問題時,一直企硬全盤收返晒香港任何嘢,包括人及錢。即係而家匪共一直唔撚比英國派BC唔準人認英歸宗,英國焗撚住跟談判結果咋

https://medium.com/recall-hk/f-819f189b1b52
事實就係英澳加都係有條件俾你攞PR ,而呢條pathway 比起其他想移民嘅人已經易好多

香港人就係咁,成日想揾著數,仲覺得依家十幾年前咁可以買兩邊揾錢
咪就係,有心去英國住既話,目前bno visa同bc無乜大分別,明顯分別咪係俾ihs同visa fee加考試, 其他生活上無乜唔同。

唔想嚟英國就算即刻俾咗bc都唔會嚟,無分別
大部人即刻返亞洲搵錢
我希望啲人係呢件事上對大陸人嚟香港一視同仁

大陸人都覺得佢地嚟香港拎身份拎公屋綜援係天經地義嘅事 「大家都係中國人」你可以唔接受現實不過冇得你唔認 睇下香港本特區護照睇清楚上面寫咩先 法理上香港就係中國的一部份

往上數三代除咗圍村仔個個唔係單非就係雙非 大家都血脈同源 點解得你臭港人特別矜貴懶清高 大陸人嚟香港都要7年先有得換身份證 要拎單程證注銷大陸戶口 先有得做香港人拎passport

既然香港人都係中國人 大陸人即係香港人 咁不如直接拆關 香港身份證點擊就送派街坊咁派 做乜要中國人做咁多野先變臭港人拎返中國人嘅權益 ?
所以話,香港人,除咗2019年有份出去爭取尤其班細佬大學生青年人為自由民主犧牲嗰班,其他人某程度上唔撚抵幫

留港照顧父母及各種合理由留港受苁尊重,但嗰班搵錢留港撚係唔撚抵尊重之餘,仲要嘈嘈嘈大種乞兒話外國唔撚照顧服侍比錢比權利佢哋嘅自私着數撚,快撚啲死撚咗佢唔好撚走,真係賤撚過支那賤畜
咁比又唔太貼切
本身中國國內由農村戶籍轉城市戶籍都唔易
打哂飛機
所以不嬲唔好當所有香港人都係咁高尚,大把仍然流緊中國人既血係100%中國人,同其他住喺大陸既同胞無乜大分別
大英祖國
目前方法係先拎香港戶籍,之後就可以好輕易申請到北上廣深戶籍
又冇繼承權
我只係講BNO Visa留港撚嗰班自私着數撚呢個位啫,其他嘢,支那賤畜係全方位賤過香港人,你咁樣上香港人整個品牌肉酸咗小小

請你客觀比較,唔好乘機抽水,謝謝
記憶中 係北京上海呢啲先唔易
其他城市冇乜要求
不過冇要求嘅城市又冇價值吸引人去

北京上海落戶唔到 臭港都係好選擇
三年拎公屋 綜援加現金糧 仔女又有12年免費教育
3萬隻同律政司係咪香港人?果班賤唔賤
傳得一代
竟然離題到講到去支那戶藉制度呢個結構性歧視自己人系統,以及香港呢個比支那賤人借團聚為名去攞香港特區社會福利着數嘅事實,證明支那人真係好在意自己生於匪區好悲哀好想走
嗰啲全部死全家啦屌你老母,天滅中共全黨死清光支那人無一個無辜㗎

香港人?大部份同支那係唔同人種文化社會制度係另一民族,要唔要死睇邊撚過啦,btw,你望下你自己啦,問問問其他人嗰3萬死全家同律政狗把撚咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞