英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!

465 回覆
315 Like 5 Dislike
呢個post有好多自私撚,只係純為笠水
講撚咗咁多年,究竟幾時先 BNO 平權?MPF 因為支港正苦只承認BC 唔撚承認 BNO,而BC 好多而家做緊仆街嘢又唔唔撚制裁佢哋,反而掠BNO水扮撚晒仁義道德,食撚屎啦英國!
英國當撚咗自己係寶,為撚咗同支那做生意出賣香港人,自己國家市容又唔係好,周街垃圾,天氣又差,扮撚到好偉大咁。
92先有直選
係,講撚咗走,英澳加有咁多個走難/移民Visa都近3年咁多時間,都仲要做留港搵錢撚嘅,點講都唔通,既然都忍得極權獨裁鎮壓咁耐,只係為自己可以走得好條件而係對民主自由人權什至未來宗主國藉有使命感歸屬感嘅,着數oriented純為搵錢及自私着數嗰班嘅,咁不如疊埋心水留底交稅買水炮車做人鑛韮菜做匪共奴隸啦屌佢哋老母
係,你同文匯大公同一口氣完全匪共喉舌,唱臭啲外國英國你閣下就啱㗎啦。等班留港搵錢撚疊埋心水留港算然數
收皮啦改下user name先啦柒頭賤種
67暴動之後先有心去管治 69年第一次香港節(商台合唱團)香港人一詞先廣泛使用

咁好難70年代就認同自己係女王子民

仲有當時香港人嘅教育水平咁低 好難旨意佢哋諗咁多 我有識人1960年代香港本土出世 冇機會讀書唔識寫字 佢應該係香港末代文盲
佢條知名會員連改名都懶
簡單啲來講即係繼續英國管治 身份認同係另一回事
清,辛苦晒,但啲5毛唔會同你話歷史因由㗎,而啲留港搵錢着數然係唔會理英國依家係實用主義下善政,佢哋只係諗英國欠撚咗佢哋及自己着數咋,你嘅忠言道理客觀事實佢哋不謀而合邊會聽得入耳
文匯大公死撚開啦
去過英國望過就知啲人周街扔垃圾,唔係老作,係啲鬼佬自由放縱開,個個個人主義但冇公德心而形成。
天氣真係歐洲嚟講最差
惟一讚嘅地方係有集會同言論自由,That's it. 其他地方見仁見智啦,我就唔覺有咩咁突出
其實講咗咁耐 不如講吓如果打官司要洗幾錢 同埋勝算有幾高
非常認同你嘅講法。

基本上有一半喺個post度回覆嘅人,可能已經係過咗英國

用英國人嘅思維,回復緊大家

世界上只有中國人才會每天擔心英國和美國的人水深火熱
當時Tory 班內閣軟皮蛇
外相同內政大臣都係反對收香港人, 連澳門葡籍都想搞
美國布殊對中國90年代都無乜大制裁
你expect 英國政府做咩, 連俾哂BC都唔敢
唔好同我講班友會為香港部署核武啦

當時軍事上根本只有放潛艇係香港先叫有用
戰略上,部署核彈喺香港根本就戇鳩

唔通轟落個廣州度?

部署喺黃海就有震懾力
講commitment 連制裁狗官,投共撚剝奪居英權BC都做唔出
根本Tory 下屆大選預咗滅黨
林鄭隨時跟手足波可以返英國永居
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞