英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!

465 回覆
315 Like 5 Dislike
not this
唔係你覺得,而係你覺得英政府覺得
咪玩語言偽術
佢連續貼左幾篇都係差不多既文個下好笑
7 萬蚊平平地泰國既退休visa 都唔符合requirement
你唔compare 下你啲同胞(支那妹)陰道簽證個requirment
7 萬蚊移民我真係搵唔到咩common wealth 既國家係offer 緊呢個價單
香港仲係搵到錢,身邊ge 好少移民
有d想移民,但好多原因令到佢未移民住

我諗真係截龍個下佢地先會落決定
佢都ON9
無錢帶過點生存到?
一落地比人囉公援?
過到比人囉公援 然後搵工就話過去
過去乜都無 租間屋都難
家陣中國外交官都話歷史文件
有乜違反聲明?
係中國唔認 唔係英國唔認
根本係要派 但係又要縮
我就係父母過70
我本身有bno 係唔係佢比父母過去先?
係比話 我搬咗兩老過去啦
好難明咩 因為想要外國國籍但又想喺香港搵錢囉
移民來講
去台灣馬拉都要過百萬
仲要冇得打工只可以做生意
得stream b抵玩但限畢業年份呢
掉低d仔女係英國讀書?
定仔女拎完BC之後番香港繼續接受愛國教育?

歷史承擔係俾番BC , Immigration control on British 本身就係岐視
果班真係要取消哂佢bc
樓上有人講俾曬BNO 當時既香港人BC叫唔公道。

以下有幾個事實:

公道睇你點睇
落閘對我地一般人又冇益
唔明點解要先為uk政府諗

p.s. 早到埗都唔代表唔係想所謂食兩家茶禮嫁喎
香港人唔好先對自己人咁harsh先啦
但係香港俾小左果20%稅唔夠我買樓
所以咪待台海戰爭
香港仆街
到時候起香港囉bno人仕
直接要求比bc 仲要背景審查
有同國關係 直接ban
局你老母啦
原因係80年代的英國政客種族主義
睇番檔案館歷史文件80年代係連少數族裔都唔俾BC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞