英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!

465 回覆
315 Like 5 Dislike
就算下次tory大選輸到仆直 都唔係因為保守黨政府冇制裁香港官員 英國選民冇乜留意依啲香港新聞

年幾後就算工黨上台 佢唔係會制裁香港官員 都冇乜人知
哈哈
李嘉誠買Husky Oil成為加拿大公民
咁你話佢有冇踎過移民監吖?我肯定佢冇
至於幾時攞到citizenship 就要問佢本人
Tory 做得爛主因緊係內政做得爛
但連香港票都無埋食得屎

基本上北英格蘭選區45席失硬
要考試㗎老細
政府要落閘我地控制唔倒

我嘅諗法係唔係個個好似自己噉比較幸運
唔需要太擔心經濟、家庭或者其它因素
話移過嚟uk就移過嚟
當中包括上面有人提及坐緊嘅人
又或者bno後代連自主能力都未有等等
所以一般香港人冇理由希望政府落閘
至於申請人係咪會危害uk國家安全、
係咪所謂大種乞衣之類嘅問題
係政府需要做好vetting同把關嘅責任
況且呢個只係visa
移到過嚟仲要被觀察5+1年先成為倒公民
所以我唔覺得需要我地一般人擔心

如果只係情感上唔鍾意所謂留港撚就更加無謂
寬容啲啦
我邊字邊句令你覺得我講cut嘅意思係cut已發出嘅簽證?
英國俾,鐘國唔俾
大波驊都走唔甩
啱呀,咁咪承你貴言水人留喺匪區或香港做支那公德撚囉,反正你重點想無限縮小叫人無視匪區垃圾區都係污撚糟或香港舊區啲垃圾後街劏房戶衛生環境一撚樣不堪人住,學文匯大公香港匪區點衰嗰啲唔好提,只係凖講英國幾仆街幾污糟,學你本人咁講埋一邊只屌英國加拿大澳洲無人走就天下太平幫到匪共維穩

至於民主自由?留港搵錢撚得錢甘心呢幾年都係揀交稅供養暴政買水炮車,佢哋要嚟把撚咩,留港做匪共奴隸就啱啦
你咪屌英國當時政府囉

但你唔撚鄧小平件魔頭,講事實講一半以偏概全有所隱瞞幫匪共黑哨仲要大撚大聲唔面紅,你係偽善囉屌你老母臭閪
你睇返我只係指嗰班留港搵錢撚,其他人有合理理由講明咗留港尊重,重點只係屌班留港搵錢撚實際係自私着數撚嗰撮人

......“世界沒有永遠兩邊攞着數,呢個係現實,留港尊重,但諗住搵着數留港撚就唔好諗住take advantage of humiliatarian BNO visa”......

英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!
https://lih.kg/bxduOAV
#68 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

請你叫我寛容前,睇清楚我咩講法先。唔睇清楚唔理解什至誤咗他人就出聲,係唔太有禮貌。謝謝你去留意返先
考個live in UK加英文試有幾難
仲要有得fail咗無限考
60以上又有得免試

我未聽過有人因為最後要考live in UK先有得入籍呢個理由 而選擇留港/ 去其他地方
佢哋真係好撚鍾意交稅比暴政買水炮車嘅報稱容易搵大錢嘅香港做匪共獨裁欺凌鎮壓下苟且偷生嘅支那人掛

就嚟3年啦,有心要民主自由要走都應該走咗啦,仲為咗搵錢留港做奴隸,入藉試呢啲藉口牀使好用啦

嗰班留港搵錢撚,走親正契弟
中國反制未
你去問囉
講幾多都係鳩Up
話咩歷史承擔只係攞下光環咁解
真係咁承擔就直接派啦
或者再短年期啲
而家仲長過加拿大攞pr
係人都知呢啲只係門面吹水嘢

唔講歷史的話
其實5+1 其實好合理
成個design 同EU Scheme 係似足九成
你咁諗就明白英國佬做緊啲咩

有決心 要走就唔係諗5年
利申BNO移緊
其實就算十年都ok
講真15萬簽證都唔係冇承擔,好多本地學生學位排後哂,比著香港實出現排外潮
你都戇鳩, 鄧小平bluff 兩句會打仗你班撚樣政府就縮, 首相狗屎跌落地
80年代談判時香港撚有民主政府, 立法局直選都未有呀

撚樣又唔做國籍選擇, 又唔公投, 賣撚咗香港人俾支那, 俾個垃圾BNO
班Sinologist 就收哂水係共產黨到做生意食盡改革開放
同魔鬼共產黨做交易的Old Tory唔撚係魔鬼呀?

邊個迫英國政府做契弟先? 有撚俾過選擇香港人
係都唔會咁快
仲有BNO holder坐緊
照計唔會要佢哋出到嚟,「吓,冇咗BNO visa嗱?」

咁你原本想表達d咩
個簽證無左但你申請左坐緊都係繼續坐架啦⋯⋯

「吓,冇咗BNO visa嗱?」<<<無左咪無左囉唔得架咩
係wo
而家真係同送俾你無分別
Life in uk test 都考唔到真係死撚左佢啦
我想表達嘅意思即係你講果句
Cut 嘅意思係唔接受新申請

「吓,冇咗BNO visa嗱?」<<<無左咪無左囉唔得架咩 <<<點解你會覺得我呢句嘅意思係 BNO visa冇咗係唔得?
好多人去到英國做得返本行
咪就係中國香港輸出低端人口去人地大英帝國
其實睇番香港個地理位置,同埋英國個地理位置
就好容易明白,佢地會好樂意trade in香港

中共要拎番,同英國講數
道德上:佢可以扮慘話當年英國係靠搶番嚟,今時今日身為文明大國世界和平就應該還
軍事上:佢講到出兵都要拎,英國咁遠,點守呢個地方?點補給?越南唔會賣英國帳。比你守到一時,都守唔到一世。
再者上面有巴打講左,當年係改革開放,鬼佬真係信好快會有民主中國。

係呢個背景下,如果中共再比利益英國,英國點解唔放手?

利申:我覺得英國係出賣左香港,肯定當中牽涉左好大利益再加上上面背景,所以促成左件事。但究竟咩利益,我就不得而知。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞