英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!

465 回覆
315 Like 5 Dislike
咁都係傳一代姐
即係就算佢唔set日落條款
都係終有一日完
自己過咗英國就想人快啲cut visa
直接派BC係違反聯合聲明

同埋批visa呢件事本身就繞過咗國會唔洗等排期三讀
想知咁有需要嘅人 唔過嚟等幾時

利申冇話支持截龍
大部份人去英國就係想拎bc
如果bno直接變bc咁d人洗撚去英國咩
留喺香港搵錢唔係仲好咩?
依家就係想西走一班人
bno visa直接變bc,諗太多

越來越少人走,佢都唔駛截
如果父母年過70嘅
真係唔係咁易話走就走
帶埋佢哋走嘅,生活壓力極大
唔帶嘅,佢哋冇人照顧
當年唔俾BC,係驚幾百萬人湧去英國
今日俾你BC,但一定要你嚟英國

成件事係180度反轉
其實咁可能係最好
度門開咗喺度
要走嘅就走,要留嘅就留
咪叫佢地躺平自生自滅,唔走正藍屍
係咁有膊頭就直接派bc 啦
唔走正藍屍

走嘅就一定係黃絲,世界有咁簡單就好
做回流撚?咁走嚟把撚呀?

交稅比暴政買水炮車射鳩自己仲覺得咁開心,賤撚過支那班無得揀嘅賤畜,有人唔做為咗人民幣留底做奴隸,正賤渣
咁冇得講㗎啦
呢六年係忠誠度考驗
你守英國規矩話知你乞食乞足六年佢就比citizen你

反正我當佢依家賣大包 所有BNO即時轉做BC 要不滿嘅都會不滿 淨係依家BNO visa比所謂藍絲過咗去 都一堆人話唔公平要報英國國安大陸人入侵乜乜物物

「吓咁咪益晒啲藍絲/ freerider囉,坐喺香港訓住拎citizen」之後就要求加審查制度整篩選先可以做榮譽英國人 以華人內鬥基因到時可能要坐夠10年先有得入籍
講到明5年會review

review吓啫 無乜嘢嘅
啱,限期前唔走就日落條款大條道理落返道閘,兼光明磊落完成歷史道義責任將個波踢返比違約匪共,英國亦無理由無了期用公幣做審批等你哋留港香港人搵多幾年錢

世界沒有永遠兩邊攞着數,呢個係現實,留港尊重,但諗住搵着數留港撚就唔好諗住take advantage of humiliatarian BNO visa policy
但太撚多藍絲勢力呢,唔搞掂啲藍絲勢力所有真香港人遲早比佢地控制晒或搞掂晒
有班人未黎之前就話好感恩英國俾5+1
黎到之後又話點解唔直接平權,最好去到英國就bno變bc
果班撚樣19年之前又唔見佢地話要平權bno
有人坐緊走唔到㗎
但唔緊要,呢啲嘢我唔理,最緊要我過咗嚟
快啲截龍,留港撚抵死
睇錯,以為bno visa成為歷史
玩兩面果啲藍絲係會用各種方法去拖死佢唔想用犯罪方式對付嘅人
香港搵錢,外國退休
大家唔洗走
留到70 歲先去外國都未遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞