英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!

465 回覆
315 Like 5 Dislike
哦,你認柒咗係喺#90寫大把就得

唔撚該你睇返上文下理,我即刻#94出返你講“大把”時,我就只係屌嗰班留港搵錢撚

英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!
https://lih.kg/bxduPjV
#94 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

係澄清返你咪撚借我屌鳩嗰班留港撚就等同全部香港抽鳩我水囉你條賤種

屌你老母,你鍾意屌晒香港人你問題,你鍾意話香港人係中國人係你問題,你鍾意叫你啲支那賤種係同胞美化佢哋係小粉紅係你問題但係我就係話你聽真香港人同支那人係兩個唔同民族,你咪撚使旨意借啲意騎勢,唔該行撚開躝
柒咗仲繼續當無事鳩屌,你面皮厚撚過匪共産黨雜種平囉屌你老母

https://lih.kg/zvbQiNX
#332 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
唔計救生艇個堆國家
你list 個兩個國家已經係手鬆 (之前
個visa 不論咩性質有權工作已經差好遠
居英權計劃過英國果班有支持香港人爭取民主嘅「老華僑」都話佢地係契弟嚟
甚多以前港英果陣做差佬驚畀中共清算先走人
居英權計劃支持香港人唔係無,但係唔出聲又或者支持唔好搞亂香港先係佔多數,2019年英國啲支持香港示威香港人嚟計都係學生多就知咩料
同2010年代之後自發企出街冒風險要求港獨/民主體制/自由價值果班香港人根本兩班人嚟
係呀?即係你認為1989年6月4日下令出兵鎮壓殺人民嘅鄧小平,冇撚同英國戴卓爾及包玉剛講過話要一直企硬全盤收返晒香港任何嘢,當年什至口頭威嚇出兵香港打英國,包括人及錢?

https://www.google.com/amp/s/www.thenewslens.com/amparticle/71181

你要講英國80年代種族主意及英國民意都唔想收香港人係事實,但你同時唔可以否認你鄧小平冇講過要全盤收返香港,你老母個閪冇撚教你講嘢要講事實唔好講大話咩屌你老母?
窮撚係移唔到民亦都冇諗住移民
咁係咪你嘅historical commitment至此不計
冇錢移民但係keep住繼續renew BNO 又係咪retain ties with the UK
講緊review之後限期前先落閘喎,唔係即刻喎,英國政府呢排都唔似會考慮落閘。咁有咩對香港人咁harsh呀?定係你要英國人無條件咁撥款請人預備啲幾年後啲留港撚幫佢哋做審批呀?啲英國公幣你出呀?

好似係你對英國政府harsh兼攞人資源係應份大種乞兒咁喎
根本有班Bno visa過左去
如果人地唔洗visa捱幾年就有bc咪好唔抵
有能力去加拿大好過啦
英國都係當你臭四
用2023年角度睇,1981年嘅英國分種族國藉法係唔夠今日文明,但今日英國已經逐漸悔改做人返嘢改緊,包括收留香港難民出BNO Visa,呢個係事實

同樣,2023年睇1989年6月4日匪共對自己人民出佤大屠殺係唔文明兼獨裁殘暴,好啦,先唔講新疆西藏,到咗2019一撚樣出香港公安水炮車鎮壓香港人要送香港人終,無撚改過殘暴獨裁唔文明兼野蠻,仲要水香港留港搵錢唱臭各國收容港人政策,呢個都係事實

講事實你係咪好嬲好嬲?
你自己都話咗3萬隻係香港人既同時都係賤種,即係唔止留港果班係賤種咁少啦,你唔記得咗自己講咩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞