英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!

465 回覆
315 Like 5 Dislike
都係,另一個重點,香港人本身都對殖民英國冇忠誠(當然殖民英國政府到67暴動後先行善治,係相對嘅),呢點就永遠冇人提。

由50年到抵壘政策結束,匪共迫走中國人逃難到港,即係多年去香港嘅人走難搵英國庇蔭為自己利益就識但唔感謝英國,但當中就為數不少一直屌鳩英國殖民中國心兩邊攞着數,又係另一堆要屌嘅仆街
你都痴鳩線嘅
咁係咪因為中共見你哋香港人對中共100%忠誠,100%效忠,所以俾個中籍你?
啱呀,你真係明白匪共真係痴9撚線喎,匪共當年明屈你香港人係支那人硬塞個中國藉比你喎,即係嗰時匪共真係睇到你哋香港人會被屈到你對中共係100%忠誠兼屈同迫到你100%效忠喎。所以鄧小平武力恐嚇英國要全盤收返香港及香港人喎,你無撚錯喎傻閪
屌佢樓上老母,潛撚咗水,連負皮都唔敢,敢講唔敢認不停狡辯,正圾撚圾
熱狗藍尸先睇啤梨唔好屈我..

我睇開細良國父同世柒老師講課金海外建國大計..
俾人硬塞個中籍,俾人攞走個英籍
都仲覺得冇問題,最傻閪咪你呢啲囉
係 你啱
日日響啤梨個post 打飛機都話唔係fans
spin去劉細良世柒呢啲柒頭度同泛民啲spin一擔擔,真係可悲
我haters黎(YouTube叫Drama Cantonese),專登日日去圍爐打飛機,cap低啲罪證恥笑
‘但佢偶像以前成日叫人走去英國就當睇唔到’

補多句,有邊個阻過港人走?共產黨開大個機場任人閃都唔知有乜好嘈
事實:支那野蠻惡霸出言恐嚇出兵結果喺英國手上搶走你個英國人身份,你卻唔敢/唔會屌支那

我覺得你有問題囉你件正豬閪
你個emoji表示你覺得好撚有趣,即係你對匪共開門好撚感恩好開心咁喎。係嘅你含到𠽌𠽌聲好滋味咁喎
係囉,支那野蠻惡霸出言恐嚇出兵,結果英國都唔敢/唔會屌知那
你又唔會怪英國,怪個手無寸鐵嘅唔敢/唔會屌支那
屌你真弱智定扮㗎你
冷靜啲唔好拖我落水..
拖咩你落水啫,欣賞你個logic呀

冇BNO Visa、冇各國救生艇,匪共送埋機票香港人都走唔撚到。你卻宣揚香港人要走去跪含中共開門叫香港人對中共冇封關感恩皇恩浩蕩,掉撚轉嚟,你咁撚叻梗係表揚下啦。讚你又唔鍾意呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞