英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!

465 回覆
315 Like 5 Dislike
咪就係大亞灣核電廠雖然係法國投術
但 generators 用英國組件

重有當時外交部覺得同中國交好會帶來商機
仲有中國開放市場
但呢d面果浸姐

實際係點普通人唔會知
英國第一個承認中國共產國家
話無利益真係無人信
一早收買左班中國通啦
算啦唔重要
雖然都係理解唔到個句係做咩
Thanks
我冇話當時英國政府啱,但你講撚到鄧小平條8964出兵殺人民嘅魔頭恐嚇英國好似好平常咁,冇撚晒因果兼美化鄧魔嘅惡行,就全世界都屌你老母臭閪啦

得啦得啦,跟你講,英國淋善最撚閪欠撚咗香港人,匪共惡人鎮壓香港人就唔好計,做人最緊要學你咁欺善怕惡對中共唯唯諾諾,乜撚嘢都係英國唔好,你滿意未?
咁邊撚個仆街要使橫手收買英國班中國通咁撚仆街呢?

屌件事屌人時只屌一邊,唔全盤去睇件事因果、各個stakeholders嘅利益、事非責任誰屬,係唔會認知到深層嘅問題邊撚個推到香港人落呢個深淵,更只係比人蒙在鼓裡下一次再比人水啫
學埋你KK磨菇講,欺善怕惡只屌淋善被出兵恐嚇嘅英國,唔敢屌鄧小平匪共武統香港,你又覺得唔啱你又唔撚滿意呀?

英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!
https://lih.kg/zvbQkQX
#419 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

淨係識負皮,點解又唔敢大大方方認係欺善怕惡唔敢屌匪共鄧小平出兵恐嚇英國,當無事提都唔提或者只blame英國蒙閉匪共野蠻出兵收返香港惡行,無撚因果基礎思維,屌你老母爛臭化閪啦你條偽善撚
食蕉啦 印度武統葡屬印度, 葡萄牙一樣俾哂所有當地人葡籍啦
英國佬有撚承擔咩

自己1950年第一個同支共建交承認魔鬼政權怪邊個呢?
蕉你老豆條撚,你講印度事件又好,英國同中共建交又好,用比喻話英國衰咩都好,英國值得屌嘅客觀事實無唔同意過。但係你講印度事件同香港前途及香港人權問題係兩件事

重點再重覆多一次,而家係你唔撚屌鄧小平魔王嘅邪惡匪共,出言恐嚇英國要出兵收番香港呢個行為,仲要喺#屌我咁講:

......“你都戇鳩, 鄧小平bluff 兩句會打仗你班撚樣政府就縮”......

https://lih.kg/zvbQkQX
#419 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

即係你覺得恐嚇嗰個作惡者鄧魔出兵收香港匪共好啱無錯?迴避戰爭弱者英國就錯撚晒?

今日香港人要被迫走諗走主要因由之一都係匪共戰爭出兵威脅必須令英國屈服於英中聯合聲明及交還香港,再今日立蟈安法鎮壓香港人。你條撚樣一句匪共嘅惡行都無撚屌過,唔撚想承認呢個客觀事實唔比大家屌匪共鄧小平,諸多幫匪共鄧魔砌詞轉移晒比英國嘅軟弱,完全偏坦匪共喎,比返你睇你寫乜仲係咪唔撚想認?

幫匪共做偽善撚過撚晒籠係人都睇到啦,做人唔好咁撚核突啦屌你老母臭閪死賤種
今次又屈我唔係真香港人,正一死支那賤種屌你老母啦

我係唔係真香港人、住咪仲喺香港關你撚事?乜撚都要同你交代?你上連登查家宅問族譜做問題兒童㗎?再屌你老母啦

你用“大把”呢2個字嚟將香港人比喻兼推論為中國人,我唔撚認同,又關你撚事呀?真香港人同支那賤種係兩個民族,我講呢個你好撚嬲呀?再三屌你老母啦

講返時序因果及你嘅動機,你係唔想認你係屈“全部香港人係中國人”咪得囉,但係再講多一次,你#90講“大把”時咩語氣你自己睇返

https://lih.kg/bxduPfV
#90 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

我#94好客氣即刻澄清同你劃清只係屌一班留港搵錢撚

https://lih.kg/bxduPjV
#94 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

大家本來本身無砥觸,但你唔客氣就追住問問問咩三萬及律政狗,我咪屌咗佢哋囉,跟住又再屈係我小粉紅,屈完大把香港人又屈我

https://lih.kg/zvbQdvX
#105 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

你咩居心大家心知肚明,你唔係話全部香港人而同我無抵觸嘅,點解我#94講完澄清我唔係話全部香港亦唔覺大把香港人而只係屌嗰班留港搵錢撚時,你何必覆我#94後至#105嗰幾覆時咁撚臭串追撚住問我呢?你唔認想屈香港人大把又三萬又我係粉紅指香港人係中國人嘅。但加埋你寫呢段

所以不嬲唔好當所有香港人都係咁高尚,大把仍然流緊中國人既血係100%中國人,同其他住喺大陸既同胞無乜大分別

上文下理咁清楚屈香港人係支那人都仲唔認,你就死撚開躝啦。我冇乜興趣理解你點解咁憎大把香港人包括同你同聲同氣嘅我要逐個話晒我哋係中國人。老實,我#94冇即時屌你老母話你想騎劫我當時已經好撚比面你㗎啦屌你老母

要人道歉你去搵你老母啦,生撚咗你個屈香港人係中國人,又尊稱美化支那賤種做小粉紅,又叫佢做同胞嘅支那賤種嘅你啦,你咁好口叫同胞你真係同佢哋有親?再一次屌你老母臭化閪啦賤種
你連大把同全部都唔識分,而且又係用小粉紅用開果套誅心論,話你係支那人真係無錯
哦,又重覆屈我唔係真香港人,屈完大把,講解埋你上文下理又唔認,正一死支那賤種屌你老母啦

你重覆咁我咪重貼我上帖囉,等大家睇下你點由#90開始屈香港人係中國人嘅客觀事實囉

https://lih.kg/zvbQmrX
#437 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
你依家又繼續屈緊,我講大把,你一係改為全部一係skip咗大把,話你係支那人真係完全無錯,扭曲人哋意思去抹黑人哋,真係完全一樣手法
都仲係屈緊我係支那人!會繼續重覆簡明返貼#439比大家睇等大家心裏明白來龍去脈

https://lih.kg/zvbQmtX
#439 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

咁認真問澄清你#90想點,你一直唔認你係想屈全部香港人係中國人,咁你認真老實答我,你個“大把”指緊咩人及幾多人?時中係香港約7百萬人口,你個“大把”指緊香港幾多人度?
你依家又繼續屈緊,我講大把,你一係改為全部一係skip咗大把,話你係支那人真係完全無錯,扭曲人哋意思去抹黑人哋,真係完全一樣手法
你條支畜答我大把係咪等於全部

你屈我大把等於全部就係屈
我話你全家都係支畜就唔係屈
你條支那畜腥港人未投過票唔知香港選舉不嬲64比,4成人投保皇黨,唔投票果班好多係港豬,兩樣加埋即係起碼超過一半香港人係中國人,咁都唔叫大把?

定你覺得投票俾保皇黨都唔叫中國人?有票都唔投唔叫中國人?
咁我認同你嘅4成係大把,嗰啲不嬲都唔撚係香港人喎係賤過支那賤畜嘅藍尸狗渣,連同三萬及律政狗都係,我同你大致上同一諗法喎,但整體上有唔同啫。

個問題係,我係講,你#90講完

所以不嬲唔好當所有香港人都係咁高尚,大把仍然流緊中國人既血係100%中國人,同其他住喺大陸既同胞無乜大分別

你所謂嘅“大把”。而我#94就好客氣咁覆你我同意你講乜但和而不同有少少分別講:

我只係講BNO Visa留港撚嗰班自私着數撚呢個位啫,其他嘢,支那賤畜係全方位賤過香港人,你咁樣上香港人整個品牌肉酸咗小小

請你客觀比較,唔好乘機抽水,謝謝

你承唔承認我哋大致同樣諗法話有批香港人(你當時好general泛指用大把但至今日而家澄清返係話4成人,我就指批留港搵錢撚),而我客氣禮貌澄清同你唔同嘅係我唔係指全部香港人,包括個品牌吖?

你老實答咗我先討論,唔該
你都識認同大把依個講法係無錯,咁你重嘈乜嘢
啱啦,你認同我#94我有禮貌咁覆你,你有你個大把,我有我嘅澄清唔係全部,咁你#96次質問我呢個咩意思?

3萬隻同律政司係咪香港人?果班賤唔賤

係咪唔認同我指出唔係全部香港人包括香港人品牌唔係中國人,你要用咁嘅語氣字眼去追問我?你嘈乜嘢先?明明大家和而不同,但都同意某啲人香港人係閪喎

請你繼續和氣作答再討論,謝謝
屌你老味你地呢d賤種大種乞衣

事實就係當年香港人對英國零忠誠零效忠
佢唔係五毛,啤梨啲戇鳩fan屎啫
唔好屈佢
但佢偶像以前成日叫人走去英國就當睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞