英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!

465 回覆
315 Like 5 Dislike
講事實都嬲撚到淨係識負皮,廢撚到

你咪繼續唱臭外國囉,支那點整香港人要蟈安法管治迫香港人做奴隸嘅唔文明野蠻,點都賤撚過外國肯收留香港人嘅政治方向及收留事實
如果真香港人同支那人係兩個唔同民族,你就一定唔係真香港人首先你連大把同全部都分唔清,第二屈人講全部,第三你柒咗又唔認屌錯人又唔道歉,明顯你唔屬於真香港人
唔係想嗌交
但退咗休嘅父母做BN(O) applicant 嘅dependent
我認識有一個朋友係做到

當然,要搞一堆文件證明
都唔容易
但只可以講,唔係唔得
何韻詩都有加拿大籍
港共要拉咪又係吹佢唔脹
有冇諗過呢個path方便到BNO holders嘅非BNO dependents?
你留係英國做收銀囉
只要係民主大國,你係李嘉誠都冇得即刻攞戶籍啦例如話美國搞投資移民都係得綠卡先,五年後先可以naturalize
最理想係BNO Holder 5 年後係申請ILR 既時候 只要要批出左就直接Grant 埋BC
因為BNO 要做歸化既程序係邏輯上係有Bug

Bno depandancy (非bno holder) 就照跟5+1 就非常合理
跟住5+1攞到藉之後就拿拿林返香港
賺夠番加拿大踩下港豬又一日
呢句真
大佬要搞咁耐,我哋黃絲手足點返嚟搵錢
Cut 嘅意思係唔接受新申請
已攞嘅簽證一向係跟發出時嘅rules …..

基本概念黎
其實咁講即係暗示唔係一直都有呢個簽證
抄ESS係你technical convenience
唔代表收咗班自費移到民嘅5%BNO holders 就已經fulfill咗 historical commitment
今次又屈我唔係真香港人,正一死支那賤種屌你老母啦

我係唔係真香港人、住咪仲喺香港關你撚事?乜撚都要同你交代?你上連登查家宅問族譜做問題兒童㗎?再屌你老母啦

你用“大把”呢2個字嚟將香港人比喻兼推論為中國人,我唔撚認同,又關你撚事呀?真香港人同支那賤種係兩個民族,我講呢個你好撚嬲呀?再三屌你老母啦

講返時序因果及你嘅動機,你係唔想認你係屈“全部香港人係中國人”咪得囉,但係再講多一次,你#90講“大把”時咩語氣你自己睇返

英國更新《安全、國防、發展及外交政策整合評估》 三提香港 將BNO簽證定性為歷史承擔!
https://lih.kg/bxduPfV
#90 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

我#94好客氣即刻澄清同你劃清只係屌一班留港搵錢撚

https://lih.kg/bxduPjV
#94 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

大家本來本身無砥觸,但你唔客氣就追住問問問咩三萬及律政狗,我咪屌咗佢哋囉,跟住又再屈係我小粉紅,屈完大掘香港人又屈我,又大把咁

https://lih.kg/zvbQdvX
#105 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

你咩居心大家心知肚明,你唔係話全部香港人同我同聲同氣認口我#94講嘅,你何必覆我#94後至#105嗰幾覆時咁撚臭串追撚住問呢?你唔認想屈香港人大把又三萬又我係粉紅指香港人係中國人嘅,但上文下理加埋呢段

所以不嬲唔好當所有香港人都係咁高尚,大把仍然流緊中國人既血係100%中國人,同其他住喺大陸既同胞無乜大分別

個上文下理咁清楚都仲唔認就死撚開躝啦。我冇乜興趣理解你點解咁憎大把香港人包括同你同聲同氣嘅我要逐個話晒我哋係中國人。老實,我#94冇即時屌你老母話你想騎劫我當時已經好撚比面你㗎啦屌你老母

要道歉你去搵你老母啦,生撚咗你個屈香港人係中國人,又尊稱美化支那賤種做小粉紅,又叫佢做同胞嘅支那賤種嘅你啦,你咁好口叫同胞你真係同佢哋有親?再一次屌你老母臭化閪啦賤種
其實當年都有堆人話英國係無可能開境幫香港人走佬
最後有bno VISA 班友又唔知去咗邊了
巴打你又幾有見地
共產黨迫害點番腥港…
留港搵錢撚嘅聯繫其實得錢及自己着數,英國係咩文化、制度、民生佢哋唔會理,民主自由法治人權種族共融互相尊重更加唔會理,淨係屌無茶飲好撚凍,同文匯大公一撚樣輸打驘要

真心,BNO Visa都成2年要走就走咗,忍到匪共暴政咁耐唔撚爭在認埋呢一世留港交稅比匪共買水炮車啦,佢哋可能同大公文匯覺得民主自由無撚用唔值錢嘛
要搵錢做留港撚不如直接去匪區做真正支那賤畜啦,留港買水炮車做4等賤是咪on撚9?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞