POST 7 | Samsung S8/S8+討論區 (7)

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s8/themes/change-navigation-bar-colors-t3622626
鑑於港版都出左aqf7
呢個可以加去置頂

adb shell settings put global navigationbar_color -16777216
adb shell settings put global navigationbar_current_color -16777216

呢個係全黑 要其他色再自己較

師兄,用咗呢個較之後係咪任何時候條 bar 都係嗰隻色?
我仲未 update, 條 bar 時黑時白…

如果你用samsung keyboard 應該任何情況都係黑
其他都係會時黑時白

lihkg 個app會變返黑?
之前更完由黑變白左

打完上面command lihkg時會變返黑

點先可以變黑 依家佢完全唔跟個theme既色

用ADB打上面command咪會轉黑

行機 冇root到

adb唔需要root架醒目仔

有無巴打覺轉咗黑色之後,嗰三粒掣好似暗咗啲?

某d apps會
聽師兄咁講,afq7 咁多 bug, 又快冇電
係咪唔應該 up 去 afq7……?

等後一版啦

出後一版可能要到 2046
聽師兄咁講,afq7 咁多 bug, 又快冇電
係咪唔應該 up 去 afq7……?

等後一版啦

出後一版可能要到 2046

放左佢 換水貨 唔洗等
更新完暫時冇hard home bug
未試電有冇好左

呢次更新就係fix home掣bug
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s8/themes/change-navigation-bar-colors-t3622626
鑑於港版都出左aqf7
呢個可以加去置頂

adb shell settings put global navigationbar_color -16777216
adb shell settings put global navigationbar_current_color -16777216

如果你用samsung keyboard 應該任何情況都係黑
其他都係會時黑時白

之前更完由黑變白左

用冇得轉透明架
突然諗到佢下面上掃個bar既透明好似幾型

咩牌嘅貼?

普通膠貼
背面落地 個mon照爆

由角爆上去,應該第一下撞角?
RIP..
我試過上隔床唔小心拉件衫落黎
部機係件衫上面瀡落黎
mon落地就咁"啪"一下都冇事
第2次符碌
啪果下真係驚心動魄

咩牌嘅貼?

普通膠貼
背面落地 個mon照爆

RIP..
部機係件衫上面瀡落黎
第2次符碌
啪果下真係驚心動魄

利申:裸機
鑑於港版都出左aqf7
呢個可以加去置頂

其他都係會時黑時白

之前更完由黑變白左

用冇得轉透明架
突然諗到佢下面上掃個bar既透明好似幾型

你追下個原post
好似有人問

巴打用緊咩case
港版qf7倒水電

咩牌嘅貼?

普通膠貼
背面落地 個mon照爆

RIP..
部機係件衫上面瀡落黎
第2次符碌
啪果下真係驚心動魄

背面仲硬淨過前面
港版qf7倒水電

有冇得落返舊版?
港版qf7倒水電

有冇得落返舊版?

搵番上個版本 再odin刷

咩牌嘅貼?

普通膠貼
背面落地 個mon照爆

RIP..
部機係件衫上面瀡落黎
第2次符碌
啪果下真係驚心動魄

背面仲硬淨過前面

邊框冇事
睇住佢跌 背面落地
港版qf7倒水電

有冇得落返舊版?

我exynos版更新完唔係倒咁簡單 係噴出黎
港版qf7倒水電

有冇得落返舊版?

奪命版本
港版qf7倒水電

有冇得落返舊版?

奪命版本

835版
ost 2粒15 上lihkh 聽歌為主
4g中間開左陣gps
先用左29%電
港版qf7倒水電

有冇得落返舊版?

奪命版本

835版
ost 2粒15 上lihkh 聽歌為主
4g中間開左陣gps
先用左29%電

揾唔到上版條rom

on screen 1.5hr

on screen 1.5hr

平時可以13hr on screen 4.5 hr

港版 s8+ 128G
原rom qf7
on screen 2hrs
1粒鐘玩怪彈 半粒鐘連登 半粒鐘fb之類
用緊wifi gps長開 無開AOD

師兄你個咩 theme?

港版 s8+ 128G
原rom qf7
on screen 2hrs
1粒鐘玩怪彈 半粒鐘連登 半粒鐘fb之類
用緊wifi gps長開 無開AOD

師兄你個咩 theme?

呢個 不過lock screen個鐘彩色有啲柒
好彩直接用fingerprint解鎖唔洗睇

metal black better + stock icons

whatsapp有bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞