POST 7 | Samsung S8/S8+討論區 (7)

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
香港幾時正式發售note8
smart stay係咪好食電?
smart stay係咪好食電?

識左呢d 戇鳩野啦

美國有得訂

美國有得訂

其實64GB,再自己加多張128GB SD卡,其實係唔係夠曬用?
買note8去邊度買好
去開豐澤

美國有得訂

其實64GB,再自己加多張128GB SD卡,其實係唔係夠曬用?

64GB 都係勉強
有128買128啦
插SD不如買大容量
SD卡最快得100mb/S
UFS2.1 800mb/s
差成8倍

美國有得訂

sd卡可以加到256gb
睇個人需要la
我今年既旅行相,影片都應該會move去新機note8

美國有得訂

sd卡可以加到256gb
睇個人需要la
我今年既旅行相,影片都應該會move去新機note8

裝20隻game+Facebook whatsapp先用左26gb

有無巴打用過note7 S Pen既文章翻譯功能?翻譯效果好唔好?
有無巴打用過note7 S Pen既文章翻譯功能?翻譯效果好唔好?

google translate黎,單字翻譯

google translate黎,單字翻譯

咁真係不了
Note 7加強版...

好似好正 但有s8+ 換左好浪費
你哋用s8喺ig direct嗰到將啲cap圖send俾人會唔會喺低畫質

威力係幾多噸黃色炸藥

威力係幾多噸黃色炸藥

我自己係note 7受害者
我自己真係唔敢再買

威力係幾多噸黃色炸藥

我自己係note 7受害者
我自己真係唔敢再買

如果個價唔係開到咁撚高
其實我真係想買note 8
因為Note7真係衰得太甘
所以Note8安全性一定有返咁上下保證先敢出街
如果note8安全問題又出事 note呢個系列真係可以唔洗再要

當然 如果可以好似某大廠咁
近幾期D機都係咁燒底板 無改善 而D機又賣得到
你都無佢符
s8+ 6gb ram版 定係note8好。
好似除左多支spen 同埋雙鏡頭就無咩特別
s8+平成千
s8+平成千

講真
支筆係多撚如
以前買個陣都好少用
個鏡頭攞黎溝下女 家庭相就唔錯既
s8+平成千

講真
支筆係多撚如
以前買個陣都好少用
個鏡頭攞黎溝下女 家庭相就唔錯既

今次個雙鏡好似幾勁
就係唔知會唔會好似LG 咁wide

note7次筆其實已經好勁
如果係當商務機
支筆其實都幾有用

不過私人用
都係打字快D
note 8 粒電仲細過 s8 plus, 仲要重20g 雖然多左支s pen 但

可能n8好慳電呢 個外型又方方的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞