POST 7 | Samsung S8/S8+討論區 (7)

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
更新左QF7既有冇發現順好多
我刷左國行ROM發現順好多
利申:港行

刷去大陸rom 打開samsung pay load白畫面冇反應

冇用開 但我打開有畫面
刷國行有冇覺得順左?

我琴晚又刷返港版 今日試埋qf7
都係覺得大陸rom順好多
今晚又刷返大陸rom先
係更新galaxy app麻煩啲 又要轉返簡體來更新
屌更新完開app個版lag咗
更新有無咩要特別留意(功能上)
個 update 話會加個 。嘅制喺條 navigation bar 道
有冇巴打可以 screenshot 嚟睇下?
同埋點解歐美版啲 update 成 4xx 幾 6xx MB
港版得 114MB.........
個 update 話會加個 。嘅制喺條 navigation bar 道
有冇巴打可以 screenshot 嚟睇下?

唔該巴打!
個 。制有咩用?
條 bar 係咪改唔到色?

刷去大陸rom 打開samsung pay load白畫面冇反應

冇用開 但我打開有畫面
刷國行有冇覺得順左?

今晚又刷返大陸rom先

仲諗住轉番港版
港版真係好lag
如果我放低咗部手機係枱,有隻手經過前置鏡頭,個mon就會著,點樣可以熜咗呢個function佢
港版up完好似食電左

我exynos版都覺aqf7食電左
sot少左一個鐘左右
用其他水貨既朋友可以係香港用volte喇
flash 個csc就搞掂
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s8/samsung-galaxy-s8--s8-cross-device-development/utility-flashable-csc-selection-v1-1-0-t3636739

status bar 可以用toggle 開關未先?

冇用開 但我打開有畫面
刷國行有冇覺得順左?

今晚又刷返大陸rom先

冇gapps 緊係順啦
唔係你點會換機
唔該巴打!
個 。制有咩用?
條 bar 係咪改唔到色?

adb 改色極易
今晚得閒出教學

冇用開 但我打開有畫面
刷國行有冇覺得順左?

今晚又刷返大陸rom先

冇gapps 緊係順啦
唔係你點會換機

果少少app關事架咩

冇用開 但我打開有畫面
刷國行有冇覺得順左?

今晚又刷返大陸rom先

冇gapps 緊係順啦
唔係你點會換機

果少少app關事架咩

關掛
試下港版關哂d gapps + services

冇用開 但我打開有畫面
刷國行有冇覺得順左?

今晚又刷返大陸rom先

冇gapps 緊係順啦
唔係你點會換機

果少少app關事架咩

有google services
其他app 再down

冇用開 但我打開有畫面
刷國行有冇覺得順左?

今晚又刷返大陸rom先

冇gapps 緊係順啦
唔係你點會換機

果少少app關事架咩

關掛

你講呢D?

冇用開 但我打開有畫面
刷國行有冇覺得順左?

今晚又刷返大陸rom先

冇gapps 緊係順啦
唔係你點會換機

果少少app關事架咩

關掛

你講呢D?

大陸版都有gapps咩?
咪鬼用es啦 send野返大陸既
港版up完好似食電左

sot少左一個鐘左右

認同 本身都買左部食電怪 依家更完直程噴住走
港版up完好似食電左

sot少左一個鐘左右

一路都淨係上左連登5分鐘 噴左我5%
港版up完好似食電左

sot少左一個鐘左右

所以唔明點解你地咁想更新
根本唔係好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞