POST 7 | Samsung S8/S8+討論區 (7)

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
iPhone 轉左做S8+
有咩輸入法好用?

原生個個好垃圾

google 輸入法

標準答案

即係Google 粵語輸入法?
三星軟件真係好差
我屌佢
有咩輸入法好用?

原生個個好垃圾

google 輸入法

標準答案

三星軟件真係好差
我屌佢

我覺得三星已經係 android 中最有誠意
有咩輸入法好用?

原生個個好垃圾

google 輸入法

標準答案

三星軟件真係好差
我屌佢

我覺得三星已經係 android 中最有誠意

最user friendly
但優化弱
開唔到Samsung pay 一開就話連接唔到 完全加唔到卡 s8+

垃撚圾
個Samsung Pay
得果幾間銀行Support 吹到好流行咁
s8+ 6gb ram版 定係note8好。
好似除左多支spen 同埋雙鏡頭就無咩特別
s8+平成千

講真
支筆係多撚如
以前買個陣都好少用
個鏡頭攞黎溝下女 家庭相就唔錯既

咁好似齋雙鏡頭唔值貴成千幾
s8+ 韓版都已經6gb ram啦,好似電容量仲大過note8
s8 plus 韓版 6gb ram 有無分好多版本 定係得一個版本?
出左note8 幾時到s8減價
開唔到Samsung pay 一開就話連接唔到 完全加唔到卡 s8+

垃撚圾

我都想用 但仲未有匯豐恆生

其實同Android pay一樣
碌卡呢樣 唔係個個收銀比你用
唔明三星既慳電mode點解咁lag
之前用HTC 10 開左慳電mode都仲係好順
只係8核降左頻 冇理由連625都不如
有咩輸入法好用?

原生個個好垃圾

google 輸入法

標準答案

打倉頡既話可以試下swiftkey
有Autocorrection
亂咁打都打得到個字

垃撚圾

E樣嘢 好似阿婆比 做得好啲

試吓等s9

減緊啦
w記減3舊 trade in減3舊 指定款trade in 送3舊水超市卷
送原裝套 貼 藍芽耳機 verbatim 10400 power bank
呢度都成千五
最近係衛X買左部S8+, 上網睇話會送個耳機
上官網登記左但係只係收到個保障計劃既EMAIL, 無送耳機果個EMAIL OR 資料
想問下係唔係應該會另外收多個EMAIL既呢
THANKS

垃撚圾

外國好好多, 一定得
之前係澳洲日日都用SAMSUNG PAY, 一蚊現金都無用過
係香港咁垃圾
最近係衛X買左部S8+, 上網睇話會送個耳機
上官網登記左但係只係收到個保障計劃既EMAIL, 無送耳機果個EMAIL OR 資料
想問下係唔係應該會另外收多個EMAIL既呢
THANKS

等多一,兩日就會有耳機email
利申: 佢話3-5日有email,到第5日先有耳機email
更新到AQH3發現fix咗紅邊
E+ *** d mon仲易唔易有印?
用緊ip心思思想轉返android
其實睇返好似自從5月開始已經有300$換mon優惠(行貨)
呢次夏日係做緊1年300$換mon+過保半年半價換電
咁即係有機會係長做呢類promotion?

高通版等到聖誕

高通版等到聖誕

聖誕都未出aqg5啦
E+ *** d mon仲易唔易有印?
用緊ip心思思想轉返android

之前部 s6 用左兩年都無事

垃撚圾

外國好好多, 一定得
之前係澳洲日日都用SAMSUNG PAY, 一蚊現金都無用過
係香港咁垃圾
我係澳洲用呀原來要入返張香港sim卡先可以set-up

即係用香港信用卡就要用香港sim card 先可以setup?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞