POST 7 | Samsung S8/S8+討論區 (7)

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
三星搞搞d RAM management 啦,開左一隻game 其他app都成日都 reload

我岩岩買左一星期 唔係down左好多apps 但ram長期得返600-700 明明本身有4gb ram咋嘛

自家一堆samsung app galaxy app
裝package disable p 封哂

disable 曬明顯順左好多

強烈建議裝

gfan 適度精簡 極度 重度mode

冇帳號 可唔可分享下
有啲後悔買咗 s8,note8咁快出
三星搞搞d RAM management 啦,開左一隻game 其他app都成日都 reload

我岩岩買左一星期 唔係down左好多apps 但ram長期得返600-700 明明本身有4gb ram咋嘛

強烈建議裝

gfan 適度精簡 極度 重度mode

冇帳號 可唔可分享下

disable咗會唔會返唔到轉頭
好怕會disable錯咗
快d到23號好想同部note2講再見

23號出咋未買得
想問而家係咪都未有一張完美mon 貼?

同埋除左Google keyboard, 有無其他好似 kai board 咁好用

強烈建議裝

可唔可以分享下你disabled咩 我驚tick錯左 同埋我唔知點解用完個apps 出返個時入左emergency mode

強烈建議裝

可唔可以分享下你disabled咩 我驚tick錯左 同埋我唔知點解用完個apps 出返個時入左emergency mode

sorry 整左個如意金鋼棒

唔該曬巴打

唔該曬巴打

我覺得disable 左個 bixby 已經差好遠

唔該曬巴打

黎緊23 24號note 8公佈 bixby有大更新

唔該曬巴打

Thz 巴打
我一放電話去耳邊聽whatsapp 錄音個時 個notification bar就拉左落黎 點解決

8月尾9月頭有無可能正式發售?
定價有無可能高過$7200

8月尾9月頭有無可能正式發售?
定價有無可能高過$7200

us 9月15 香港未知
覺唔覺部電話好細聲?
覺唔覺部電話好細聲?

覺 係咪個個都係咁?
我果部次次聽完whatsapp錄音拎開,個mon 唔會自動著返要按多次lock先得
覺唔覺部電話好細聲?

覺 係咪個個都係咁?

三叔死性
宜家bixby係咪仲無voice
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞