POST 7 | Samsung S8/S8+討論區 (7)

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
8895好定835 好?
如果想買 s8 plus 韓版 6gb ram 邊度買好?
同埋韓版有無話分好多唔同版本?係咪都係無鎖?

有無人知

三禾
利申未幫襯過

8895啦

呢個放電率 有夠強
有冇人同我一樣 disable 哂 developer options 入面嘅 animation scale?
我全部 off 哂,發現 home screen 啲 app 長按之後冇反應 (應該會出現個 menu 俾你 uninstall etc)
有冇人有呢個問題?

有無人知

三禾
利申未幫襯過

有無巴打最近買過
Note8係香港幾時發報官方價錢,同埋香港正式發售日又係幾時等到頸都長

好似話香港9月13發佈,等死人

香港samsung乜春都慢過人,售後服務一樣差但係明知個結果,都係會選擇samsung既手機,真係好犯賤

我之前s7拎去整都係放低四個鐘度拎得返
真係差?

8895唔係行 但就更新快d
835調返轉
https://youtu.be/lU_kbxpjQww

s8 啱啱出嗰陣都係咁
唔明點解要整依個生物認證
俾晒位其他人入
只係出iris 或者指紋算啦

我都記得s8出果陣係咁
但係我自己試下用相unlock又un極都唔得😂

8895啦

主要係更新問題?

有無人知

三禾
利申未幫襯過

有無巴打最近買過

三禾買但唔係最近
一出就買左用到依家無病無病
出s8定s8plus好? 除左個mon大d外

有無人去過?
係做咩鳩咖?

我覺得最大分別就係s8冇6gb ram同s8冇黑色 藍色

影相拍片好唔好?定等note8?

有無人知

三禾
利申未幫襯過

有無巴打最近買過

S8 Plus韓水一出就買咗
全新未開封

想要雙鏡同筆就note8,或者鐘意note8四四方方
否則s8/+抵啲
如果NOTE 8 定價6998我應該會買
用左二個星期
好唔慣
唔知點解成日解唔到鎖
同埋點解到左第8袋都係lag
用緊ipad同佢對比 好大比較
用左二個星期
好唔慣
唔知點解成日解唔到鎖
同埋點解到左第8代都係lag
用緊ipad同佢對比 好大比較

等note8喇
s8鏡頭得單鏡買左好似好蝕

我係你應該等note8
雙鏡玩法多D拍片好似話穩定左
同埋spen應該幾好用
而且note似乎優化好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞