POST 7 | Samsung S8/S8+討論區 (7)

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
S8+
支援Quick Charge 幾?
官方話2.0
有人又話4.0都得

謝謝

2.0

我插3.0 火牛都係行2.0

快叉除非好緊急先用 平時慢叉無咁傷電

謝謝
不過算啦
一年後又會換機。。。
你地samsung 機用邊隻SD卡多
Ultra microSDXC or SDHC
定普通個隻?
有半邊mon偏紅
琴晚跌爆左note5個led,而家加入s8大家庭
有冇巴打知道爆led觸控冇反應,插入電腦之後點樣可以開到folder拎返d相
我冇set鎖,不過係觸控冇反應滑動唔到
你地samsung 機用邊隻SD卡多
Ultra microSDXC or SDHC
定普通個隻?

extreme pro
有冇巴打知道爆led觸控冇反應,插入電腦之後點樣可以開到folder拎返d相

觸控無反應不如搵隻OTG mouse黎開鎖
再開wifi share射返d相去電腦仲好

用筆篤睇吓得唔得,唔得就插OTG線再駁mouse,用mouse嚟操控
有半邊mon偏紅

高難度
有半邊mon偏紅

拎去換
點解更新完後。中銀個app用唔到指紋解鎖?話部機唔支援
想問各位note系用家,咩情況最常用到支s pen?
換左mon過一排相機怪怪地 對焦唔準又過曝
原來係入塵 ,你地check 真啲
今次更新左有咩特別?
[quote]有半邊mon偏紅

拎去換[/quot過左7日都有得換?
[quote]有半邊mon偏紅

拎去換[/quot過左7日都有得換?

換mon有保養就得架啦
更新之後玩monster strike 明顯疾左

+1
更新之後玩monster strike 明顯疾左

+1

仲有無人用八達通SIM?
更新完用到但睇唔到餘額
邊到買s8 穩陣???

豐澤=百記 > 衛訊 =cmk= 中原=鐳射

百記貴過imobile成$400-$500

大家都係行貨,其實咩原因?

一個係代理貨,一個直接Samsung 比貨
但可以話你知,代理貨QC係差啲

利申S8+ 128Gb代理貨中過蕉,再係大鋪買過部
邊到買s8 穩陣???

豐澤=百記 > 衛訊 =cmk= 中原=鐳射

百記貴過imobile成$400-$500

大家都係行貨,其實咩原因?

一個係代理貨,一個直接Samsung 比貨
但可以話你知,代理貨QC係差啲

利申S8+ 128Gb代理貨中過蕉,再係大鋪買過部

咁如果csl果d?

想問各位note系用家,咩情況最常用到支s pen?

以前上堂用嚟當note book用

換算返香港應該 HKD 6780 左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞