《蟻俠3》負評如潮,編劇坦言:「我感到很難過」

599 回覆
139 Like 40 Dislike
今集已經講咗好多康既背景,無哂神秘感
Endgame就算唔講戰鬥畫面同客串,啲文戲都好出色
畀三巨頭再一次面對自己嘅遺憾同過去
Ironman 解開同佢爸爸嘅心結
雷神救唔到母親嘅遺憾
隊長失去同自己至愛Peggy相處嘅七十年時間

如果係由Ironman 1開始追哂廿幾套嘅粉絲,嗰種承上啓下嘅感動 應該會仲大過睇鐵達尼號/ 亂世佳人/星戰嗰類經典之作
有咩癲得過套戲拍咗一半先換導演
就係個新導演拍咗7成先知有WandaVision呢套劇
呢套最衰無咗Louise the 9upper…
Mom 老母?
你用下腦啦
P4 仲有套黑寡婦
Cassie好正

奸角歸奸角,但為左兩個仔(明明放低左)做理由就好索強,你話為左vision都合理啲

Ds1 好撚勁,又鏡次元、大量魔法
Ds2 音符,最尾隻zombie直頭多餘
落場嗰下就下下阿哇呾喀呾啦
見到主角就剩係識去去武器走
比堆蟻圍就剩係出罩守又係唔知做乜鳩

不過公道啲講 剩係講拳頭交嘅話康嬴哂喎
一腳爆scott頭盔 再一拳打到爆缸
係hope番嚟屈裝備先打得嬴
中段唔係睇佢我諗我瞓左
奸左喺邊
喺彩蛋揭下書就奸了奸了
我入場就係睇佢
無infinity glove 嘅Thanos都唔夠蟻群打啦
問題係邊個演員先做到夠死怖
我咪就係想講Nolan 拍DC唔拍Marvel 囉
想點啫
我咪就係想講Nolan 拍DC唔拍Marvel 囉
想點啫
scott一路獨白懷疑自己有無做錯 我都諗緊係咪去左第2個宇宙 係既話就個ending會加返唔少分 點知最後好antman d笑位咁完
蟻群勁得過 ironman+雷神+隊長咩
同黑豹2比, 永恒族直情係好好睇。
李安夠出名,拍hulk咪又係慘淡收場
當年spider-man同2係叫好叫座,只係3柒左。
d marvel撚真係好多術語
黑豹2絶對悶過黑亞當
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞