《蟻俠3》負評如潮,編劇坦言:「我感到很難過」

599 回覆
139 Like 40 Dislike
最大聲最惡應該係BLM同LGBT
俾錢入場睇果啲人仲難過
尚氣套戲收得條分皮就開始吋嘴根本冇停過
鬼佬睇黃皮膚人唔會識分似唔似
我哋睇南亞同黑鬼都唔識分
thor4 衰左最後大戰
問題係呢套戲全部主要演員都係黃種人,佢地有冇反映呢個問題?只係一句對白,要執其實好易。
差處未算差
左膠小孩都未玩完
魔多客咁就悔改
低能過玩泥沙
搵咗有個人風格導演,但又唔俾佢去盡搞到唔湯唔水

有唔同風格無問題,但唔好雷神咁正正常常之後急速轉到好重玩味咁(雷神3單獨睇一啲都唔差,但拍埋去個系列度就好怪,好似變咗GotG咁)。系列電影每一系列有唔同風格,到avengers合埋大堆頭咪過癮囉。

要玩恐怖元素,大可以用另一隻角色,唔使用dr strange去做(仲要搞到柒咗
DCEU開始反cup
好同意
睇開就會知根本質素如常
係A3,A4太出色 搞到個個都expect 之後要有咁既高度
Thor4我覺得冇咩野 正正常常唔知大家屌咩
MoM 同GG俠我真心覺得差
你啲蟻夾手夾腳肢解呀黑人康咪好睇囉 你都唔撚識拍既
我覺得係無咗復仇者燃起人性趣,
以前就算成套戲悶到仆街,一出post-credits都會令人熱血沸騰
而家無用呢招,或者呢招失效,
人地一注視番套電影本身就覺得你套嘢好撚廢

一直覺得鬼佬對單飛電影好低要求
如果連thor1,2都接受到,真係無理由對Thor4咁大反應
不過我覺得高番要求好事嚟,根本以前對m記電影個要求就太低

另外MoM 嗰隻差同以前嗰隻衰唔同,
以前嗰隻衰係好平庸好普通,毫無驚喜
純粹攞嚟做鋪復仇者工具,悶到仆街,但因為咁保守所以好難變爛片,
MoM 嗰隻差係好撚有爛片feel
GG俠3覺得劇情好垃圾,浪費曬三代同堂,
如果羅素兄弟做GG俠3就好
好撚同意 你講得好中
個boss 係普通人, 主要靠科技, 輸好正常啦

即係好似你同 李嘉誠隻秋, 你都可以幾拳打死 李嘉誠
係唔係代表李嘉廢??
佢未拍之前好期待Marvel
拍完上映左一個月之後開始屌哂鬼
主角 係頭三分鐘已經死左
人地寫到明「戰士」康/「征服者」康喎

打輸蟻俠一個人拳頭交都唔算廢??咁Marvel唔好係宣傳片吹到勁過Thanos啦

如果李嘉誠咁有錢有權有勢,但竟然on9到選擇同我打拳頭交仲要輸埋,真係代表佢幾on9同埋武力上真係廢

宜家Marvel咪搞臭咗Kang個神秘感同埋期待,Loki 第一季完竟然寫到Kang咁柒,要睇佢Loki第二季點兜返
https://youtu.be/NkP1tIs4SlU
原版DS2 正都癲,最衰換左導演
差唔多20億美金票房都叫浪費
分咗兩日睇
gg俠3點都好過舊版
第一次睇電影啲人係嘩出聲
效果已經喺晒度
太多人物要有致敬位,劇情安排上已經算好唔錯了
有邊套做得好過呢套?
普遍啲人都話雷神系列,3係最好,1-2都悶
套套都要就返合家歡
睇黎都無意思
我本人會睇埋復仇者聯盟再睇情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞