《蟻俠3》負評如潮,編劇坦言:「我感到很難過」

599 回覆
139 Like 40 Dislike
本身自己笑點低,入場睇個陣笑到坐隔離個小朋友問佢老母。點解隔離個哥哥笑到咁。

GOTG 2集都世一
點解咁多人覺得奇異2咁差?我覺得幾好睇,反而雷4同黑豹2就堅差,黑2我直頭覺得垃圾級
女主角仲要好難睇
Gotg1好有驚喜 幾好睇 係最尾跳舞打boss 太老尷
Gotg2就好一般 同第一集比差好遠
可能鍾意睇爽片會覺得佢唔夠娛樂性,
鍾意睇Watchmen嗰類,又覺得佢啲恩怨情仇,同背叛太小兒科去得唔夠盡,
我覺得趙婷有能力再去盡啲拍得再成人向同dark啲,
不過marvel嘢始終好難去盡
希望GOTG3 好睇, 但feel 到sad 場會幾多
Rocket?
我覺得DS2同雷4都值50分
黑2真係20分都冇
mom? 成村人入戲院睇你老母咁開心?
大家如果用Marvel獨立Phase 4比就真係

如果加埋同期嘅Disney,Fox電影

其實Phase 4嗰堆已經叫做對比其他子公司戲叫做夠budget加上乘

迪士尼整體預算係一個pool,但全部為咗上自己個合家歡D+,美國16+,日本15+,結果全部都黑化加兒童向

今次有拳頭交睇,可能係迪士尼立場,叫尺道大
當一套量子科學去睇 別有一番風味
反而我覺得黑豹2 好好多
Mom
痴線咁撚多縮寫
你唔好 轉過位繼續講冇邏輯嘅嘢。

1. 如果你係本身堅持scientific, 一個 scientific嘅方法唔得,你咪試下一個,唔會突然間轉唔scientific的方法。 當你絕望,都要刻畫清楚心理變化。你自己去google scholar睇下邊個學者發表論文後,效果唔理想,就突然轉做問卜打卦

2. 殺咩野???依家係講緊gorr做緊兩個完全自相矛盾嘅行為。 殺到,代表佢兩個行為冇矛盾???瞓醒未? 我問你做乜搭車去天水圍又中途去反方向。你答我佢夠錢去天水圍jm9???

3. 其實你開橋許願的成本係低於於收集寶石,但效益高好多。 你可以話怕奧丁,但唔代表佢要揀咩方法。就好似奧丁死咗,佢即刻搶魔方,咁都可以係逼人運佢。

至於stonebreaker,其實係同無限手套喺出自一個地方。你咁醒連手套嘅製造地都搵到,你唔知呢個地方可以整咩武器,例如一把具有開彩虹橋能力嘅武器???
但香港D+ 個尺道似乎好鬆下,連踏血尋梅同智齒呢類堅三級血腥暴力都有。
同意。

結論係Marvel干預太多,綁手綁腳,真係唔啱有個人風格的導演。
關香港咩事,D+不嬲包埋Fox電影,大把血腥暴力嘢
唔駛介意啦, 下一套就會超越佢接火棒做最差架
蟻俠3 悶到訓

睇翻轉頭, 原來梁朝偉已經最好睇, 蜘蛛3叫過得去, 其實都好拖
其他 Phase 4 Marvel 全部都係垃圾, 最垃圾係DS2+BP2
The Marvels真係好有機會
個d 動畫既天馬行空去到真人就係CG野
我覺得係而家d 人對CG 戲審美疲勞
導演佢都係比人逼害
上邊一定要一集出曬3個奸角
Christian Bale捉完人質要求交贖款,但唔講自己係邊度點樣交
創作人最大障礙又係老細
有Star就有18+ ,亦因為咁

美日反而多自己國家嘅片,同埋卡通片,某程度上比較青年化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞