《蟻俠3》負評如潮,編劇坦言:「我感到很難過」

599 回覆
139 Like 40 Dislike
man of the match?
Rick and Morty外國幾hit,不過話晒非大眾口味同狂抽其他 culture水,無乜可能喺 marvel antman universe度咁玩(deadpool可能會 work),仲要得幾集貨仔

我其實覺得 Marvel啲戲應該搵啲無咁有個人風格嘅編導,太有個人風格會搞到成個 universe好一節節咁。
有人可能會覺得係好事,每系列分得開啲,但就算分開都唔好同一個系列都幾種風格(例如雷神1-2 vs 3-4),Dr Strange 1 vs 2咁。
一係就分系列分好風格,搵同類型導演。

利申:無睇antman 2,3 ,上套Dr. Strange 2睇Sam Raimi搞到變on9片屌出聲
係,睇到好突兀
仲要企定定被鬼追
導演好明顯係只係從觀眾睇戲角度去拍
而唔係從成個故事同宇宙觀去拍
尚氣對比下真係唔差喎

合家歡入場輕輕鬆鬆,動作上亦幾好
唔值92,但起碼唔係爛(係主角似習總啫)
追追下企定定望住果度防爆門,咪話做鬼果個Wanda攔唔住,做弱者果個DS都只當佢係爛紙皮啦。
3啲畫面黑到唔知睇緊咩
我都覺得幾好睇
Marvel 撚依家成日永含族出黎講唔差唔差
藝術片文藝片都好多唔得啦
同紫薯人真係差十萬九千里

屌你一個ant family已經可以收你皮

最後個幕又成班猩猩咁係到鳩嗌

完全0威脅
正確D講,係永含族之後果堆太差
屎同屎比都係屎
唔只畫面黑,而係劇情都出事,Venom呢D重要角色出場但要夾埋sandman佢地一齊,個story telling搞到唔湯唔水,而且Peter所謂黑化係黑下面跳下舞,唔怪得成套戲最大貢獻係產生左一堆MEME圖。
MODOK is a joke
講到尾 之前都係靠 IM CA 頂住 其他支線濫竽充數頂到打Thanos

主線完咗 主角走哂即係現形啦
有啲唔同.....永含族係睇完一堆精采Marvel戲之後覺得佢差;力架2係睇完一堆垃圾Marvel戲之後都仲係覺得佢差.........

力架2呢舊屎真係臭好多。
黑豹2呢啲含家剷垃圾電影都未死啦
Ant man 屌打100倍
LOL新作
點解唔講Doctor Strange 2…
如果係咁,Marvel就會正式進入dark mode. 仲撚正
我諗左好耐都唔知MoM係乜....

叫Doctor Strange 2或者DS2咪容易明囉
10套電影+劇集?

Deadpool3同secret invasion都仲有吸引力,但好似The Marvels 排最黑人憎果3條女出黎,搵鬼睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞