《蟻俠3》負評如潮,編劇坦言:「我感到很難過」

599 回覆
139 Like 40 Dislike
如果係咁,成場大戰唔洗打,由godd 救自己個女咪得

同埋我唔明你講為咗自己條女意思係乜?

成套雷神4講thor 同she thor合力阻止godd 去殺神,she thor 明知自己化身就會死都會化身去幫thor 阻止godd。

到佢地合力擊敗godd之後, thor 剩係坐係度on99 抱住條女上演悲情戲而唔理godd 爬入閪窿喎,完全抹殺晒she thor 捨命幫佢嗰份努力
從來佢地都係為左阻止gorr許願殺晒所有神
得幾集
可能精子嗰集咁垃圾就係佢寫
劇透討論下 兩套都差
但我個人覺得MoM最大問題都係佢作為多重宇宙第一套電影有個位做到好肉酸
所以我先會話佢更差
Doctor Strange 2: Multiverse of Madness
其實幾好睇喎
係個尾收得唔好
如果跟原劇本康走甩
蟻俠同黃蜂女留係量子領域
漢克再急call其他成員幫手咁咪好
咁嘜嘢唔俾佢救女呀,家陣佢屠神,唔殺死佢都要制裁佢啦吓話,由佢爬入個許願窿都得?

loki 係avenger 1中搞破壞,淨係殺咗一個agent(後尾好似扮死),都要五花大綁啦屌
真 吹到咁撚勁 點知連蟻俠都輸
迪士尼唔會再入戲院睇
整個很WT
咩叫WT
點差都唔夠dr stange2差
用音符打架垃撚圾
竟然冇人提黑豹2
有冇牽涉左膠因素
講到第一次咁
不嬲迪士尼出左名搵啲岩岩拍一兩套indie 係Sundance 出黎嘅導演,就係貪佢地冇知名度同經驗可以控制多啲個劇本,尚氣、永恆族、黑豹、雷神、蜘蛛俠都係咁
超碼有波睇,唔反了
沒有更差 忍下啦
只有更差 忍下啦
呢個應該就係宣傳講結局好絕望,antman 過完end game 都仲係小嘍囉咁
最起碼角色人氣挽救到套戲,呢套就……
永恆族好睇過呢套野好多
MoM姐係咩?
1 2垃圾唔代表4唔係垃圾
成套野胡鬧到一個極點
笑話低唔低級就好個人
我自己覺得比小學生睇應該就笑得好開心
但同一個Gag玩幾次就真係好無聊
已經唔講你個Gag係完全唔好笑

喺一套咁胡鬧嘅戲入面
Christian Bale嘅角色就變到突兀到痴線
講戲佢已經好努力交到足
我懷疑成組人得佢一個care拍成點
但真係哂撚左Christian Bale
趙婷拍得好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞