《蟻俠3》負評如潮,編劇坦言:「我感到很難過」

599 回覆
139 Like 40 Dislike
goth本身就係膠膠地 無違和感
想睇3D print晒啲元老級復仇者出嚟
未睇
想問呢套爛d定thor4爛
This
咁呢集都算係二代WASP嘅起源?
如果重心真係放哂喺果度就唔會拍成咁啦
所以今次失敗個位就係冇重點
明明大大個英雄起源+反派起源故事可以講都搞到咁
Infinity war endgame拍到咁神
就算Kang dynasty 佢哋寫返都未必超越到當年嘅自己
係高峰退出係明智
gorr許願係為殺所有神,重睇。
最後咪許左願要番個女囉 你重睇啦
算係咁???大把問題,就講3點

1.女主角色係科學家。有高度科學精神的人突然想試聽從神秘聲音,搵偏方,去望碎錘?

2. 反派引主角去大本營伏擊,仲set好計畫plan,係方便陰謀爆露?搞人格分裂?

3. 如果有一個用斧頭開彩虹橋到某地就可以許的萬能願望,咁Thanos 收咩無限寶石?搞差自己套戲都算,推翻埋Avenger 3,真係人才
醒目仔,人地係臨陣轉軚。thor係以gorr要殺神去stop人。點"為左自己條女 唔比人地救女
就同其他神欺壓凡人無分別 所以佢唔會咁做"?
1. 女主角已經做左一排化療 冇好轉

2. 反派有殺主角既能力

3. Thanos一開始收寶石果陣 奧丁未死 Asgard強盛 佢何德何能要人幫佢開門
就算奧丁死左 Asgard收檔
果陣未有storm breaker
佢搵邊個幫佢開門
咪就係雷神叫佢救自己個女囉 醒目仔
"唔比人地救女"係指對方本身想救。你又話勸,即係對方本身冇打算救女。講野經大腦先。
你真係有(認真)睇過?
你弱智就咪出黎柒啦
你上面就幾句野,都幾乎可以每句有logic問題。然後就咁含糊地屈人弱智。你咩料,你心照。有本事,真係覺得咁講,大家會覺得弱智係我唔係你,咁咪繼續。請表演
補多個唯二 冇口水佬
好多第二集都好差
DS2 明明劇本可以好睇,都拍到咁差
Thor2 垃圾
黑豹2就直頭垃撚圾
Antman2 同Ironman 2都好普通
Modok 突然變好人
Kang 一個可以消滅一個時空嘅boss唔夠班螞蟻揪
明明有laser又唔用
Kang部時光機整返又冇show比觀眾睇點勁法
Ending 我期望ant man 同 Kang 會困住係quantum但又happy ending

大好宣傳同故事前段鋪排都浪費哂

但差一定係奇2最差 奇2連前半段解釋多重宇宙都hea
同所有角色光速被秒

以後Marvel都只會係
Trailer吹勁大
新導演做前半part
同Marvel公式收尾
應該咁睇,本身啲角色就騎騎呢呢,拍到咁已經好勁,已經形成咗一種風格
Cap 2
所以根本佢連拳頭交都唔應該打
20億美元關你咩事
而家係講緊作為一個觀眾嘅觀感
M狗拍咩狗屎垃圾你哋都係含淚入場㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞