《蟻俠3》負評如潮,編劇坦言:「我感到很難過」

599 回覆
139 Like 40 Dislike
其實thor4真係算係咁
大部份觀眾都投入唔到thor同jane條感情線
主要都係因為得thor1同2呢兩套垃圾有講佢兩個嘅感情線 (其次係條八婆唔討好)
其他嘅電影連佢兩個點解分手都無提過
thor4都專登加咗一段片段交代番佢哋一齊到分開嘅回憶
差在佢做唔到點樣令呢個大反派既邪惡感帶出黎,同埋最尾彩蛋變撚左搞笑短片咁
康開頭話好勁
但去到電影尾聲因為劇情變到好廢
不如算啦好嗎
唔好再拍喇
Dr strange 2 炒左DS1個導演之後成個風格同故仔都唔同埋
21世紀電影界傑作Cherry佢地都有份
P1 2起碼似真嘅戲
marvel好撚閪㗎
成班人係綠幕面前對空氣做戲
之前christian bale拍雷神3咪話佢都未試過咁拍戲
Nolan套batman好多都係取景
如果要nolan拍呢啲綠幕夠也不屌
Sam Raimi camp
我最近返睇返Avengers 4都覺得佢地好勁,故事線上接到晒之前二十幾套戲,下啟啲伏筆俾迪士尼啲劇,仲要玩時空穿梭玩得嚟唔算老套(至少我未睇過有大片用過時空偷竊依條橋),啲人成日笑Marvel拍爆谷片,但爆谷片拍到樣樣都兼顧到真係冇乜人做到
其實永恆族真心唔差
劇情都幾好睇
end game之後最好睇㗎啦
最垃圾真係唔知邊套
好似不斷挑戰底線咁
d+上咗啦
買飛入去睇嘅人仲撚感到難過呀
冇Edgar Wright
最差點會唔係DS2
Wandavision係講Wanda點放低傷痛
又講連區區西景鎮居民都不忍傷害
然後去到DS2就變得兇殘成性
當Wandavision個Ending弱智
當然你可以話比本書控制
但同啲奸角點解咁奸呀,因為佢係痴線架
膚淺左啲囉
仲有鋪左半套戲嗰本閪書唔知搵嚟做乜

Sam大導仲發明左樣野叫自己致敬自己
出色
我個人覺得攞p4啲戲單獨同avg3/4比就有啲唔公平嘅
avg3/4經過10年嘅鋪墊 作為成個系列嘅高潮位同結局
以家p4只係做番p1-2嘅角色 係一個鋪墊嘅階段
觀眾睇喺上嚟一定係比高潮緊嘅avg3/4遜色

不過我唔否認p4真係鋪得差
成個p4嘅電影就係不斷用舊人帶新人
每套電影都好急咁加新角色新支線
搞到每套都唔似一套完整嘅電影 似劇集嘅其中一集

個人覺得剩計p4/5電影嘅話
永恆族>蟻3>尚氣>蜘蛛3>其他是撚但
Wanda臨尾係成為咗Scarlett Witch
本身就係奸角黎
明明好好睇,一堆盲反完全係為反而反
雷神4套都唔好睇
Kang前面一槍一個小朋友
打antman就中咗都0傷
我係戲院睇到呆咗

一開始又時停,又話殺左好多avg,吹到好撚勁,最後輸比堆蟻同蟻俠。

套野重要好撚老土咁穿門前留一個人打boss
我以為睇緊20年前嘅洛克人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞